Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Misforståelsen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Mathilde og Yasemin er bedste veninder og fortæller hinanden alt. Da Mathilde kommer til at læse en ond liste i Yasemins dagbog går det imidlertid galt mellem de to veninder - og så endda på et tidspunkt, hvor de to ellers virkelig kunne have brug for hinanden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 20. okt. 2015

En fin bog til piger på 12-14 år, der gerne vil læse en historie om veninder, skole, familieliv og kærlighed.

De to bedsteveninder Mathilde og Yasemin har hver deres at slås med. Yasemin er forelsket i Mads fra parallelklassen og Mathildes forældre skal skilles. Da Mathilde kommer til at læse en ond liste i Yasemins dagbog, som hun tror handler om hende, bliver hun mere og mere sikker på at Yasemin ikke vil være venner med hende længere. Yasemin mærker Mathildes kulde og bliver selv sur og fjerner sig mere og mere fra sin tidligere bedsteveninde. Får de redet trådene ud og står deres venskab mon til at redde, når misforståelsen kommer for dagen? Bogen er en del af Carlsens sommerfugleserie.

Velskrevet fortælling om veninder og familieproblemer. Sproget er hverdagsagtigt og let læst. I bogens kapitler skiftes Mathilde og Yasemine til at være jeg-fortællere, og det fungerer godt at man på den måde, som læser, kan høre historien fra begge sider.

Historien kan sammenlignes med mange af sommerfugleseriens øvrige titler, fx Kæreste-krise!, der er en hverdagsrealistisk historie om 13-årige Michelle.