Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mit vilde vikingekøkken


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Inspiration til vikingemad, fra optænding af bål til mjødbrygning. Med ca. 75 opskrifter på kødretter, desserter, brød, grød, hjemmelavede oste og drikke, der kan tilberedes over bål, på komfuret eller på grillen.

Indhold

Gryderetter og supper ; Lam ; Svin ; Fisk og skaldyr ; Fugl og æg ; Grød og vælling ; Brød ; Grønne sager ; Ost ; Desserter ; Nødder og tørrede bær ; Drikke


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2013

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 1. aug. 2013

Fin og flot vikingekogebog henvendt til udendørsfolket, vikingeinteresserede og hele familien. Bogen vil gøre sig godt sammen med fx formidling af naturture eller det nordiske køkken, nyt som gammelt.

Forfatteren kendes som en tusindkunstner med design, foto, fantasy-bøger og meget andet som gebet. Opskrifterne i bogen stammer fra Ribe VikingeCenter. Bogen er en herlig og ligetil kogebog om at lave mad på vikingemanér, med opskrifter som de kunne have set ud for 1000 år siden. Det afspejler sig også i ingredienslisterne, der er meget overskuelige, og består af en del ting, man selv kan samle i naturen. Bogen er heller ikke bange for at bruge uortodokse ingredienser som fx blod og valle. Der er dog også rigeligt af hverdags retter. Samtlige opskrifter passer til at blive lavet på bål, men kan dog også tages med ind i køkkenet. De ca. 75 opskrifter ledsages af faktabokse og små anekdoter. Sammen med et flot layout og fotos skabes der en fin og speciel kogebog. Der et par ærgerlige redigeringsfejl.

Der findes et par lignende vikingekogebøger som fx Vikingekogebogen og Bålmad for moderne vikinger.

En dejlig og anderledes kogebog, der formidler historisk madlavning, som var det noget helt nyt. Lyngvilds navn sikrer givetvis oddsene for fine udlån.