Bøger / skønlitteratur / roman

Mitfordmordene. 2. bog : De smukke unge døde


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. På Asthall Manor fester de rige, unge og smukke. Men en aften under en selskabsleg går det galt, og en gæst findes myrdet. Tjenestepigen Dulcie anklages for mordet, men er det en fair anklage?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2019

af

af

Merete Trap

d. 12. juli 2019

Kan en selskabsleg gå for vidt, endda så langt at det er med døden til følge? Dette er tilfældet her i 2. selvstændige del af den engelske krimiserie "Mitfordmordene". Både for læsere af Agatha Christie genren og Downton Abbey fans.

Vi er midt i de brølende 1920'eres England, og vi befinder os på Asthall Manor, hvor de seks Mitford søstre residerer. Den ældste søster Nancy, er blevet en del af det bohemeagtige og glamourøse natteliv i London og den festlige flok holder jævnligt selskaber på familiens gods. Selskaber som ofte krydres med natlige skattejagter. Men da selskabslegen en aften ender i mord, bliver det snart tjenestepigen Dulcie, som alles mistanke falder på. Her går grænsen for familiens barnepige/selskabsdame Louisa, som vil rense Dulcie for mistanke. Jessica Fellowes er bedst kendt for sin serie "Downton Abbey".

En velskrevet krimi, som er rigtig godt skruet sammen. Ud over den klassiske mordgåde, giver bogen et godt tidsbillede af 1920ernes overklasse, samt upstairs and downstairs/herskab og tjenestefolk problematikkerne. Tempoet er højt, sproget er bevidst lidt gammeldags og højtideligt, og er man til engelske godser, bohemer og aristokrati krydret med mordgåder, så er dette lige sagen.

Genremæssigt kan bogen bedst beskrives som en Agatha Christies krimier i et Downton Abbey miljø. Kan desuden sammenlignes med en bog som fx Belgravia.


Politiken

d. 13. sep. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. sep. 2019