Bøger / faglitteratur / erindringer

Mod, sved & tårer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den tidligere elitesoldat (f. 1974) kendt fra tv-programmet "Ultimativ overlevelse", fortæller om sin opvækst, sin karriere i hæren, livet som tv-personlighed og de værdier han sætter højt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2011

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 17. nov. 2011

Til interesserede i beretninger fra jægersoldater og tv-personligheden Bear Grylls.

"Så tager jeg brysteholder på og spiser fisken rå" sådan lyder det i De nattergales sang "Jeg er tømmersvend". Manden i denne bog, Bear Grylls, ville aldrig tage dametøj på, men spiser ofte laks rå. Laksen er fanget med hænderne, fortæret levende, så snart den er hevet op af vandet. Bear Grylls er elitesoldat fra de britiske SAS styrker og ekspert i overlevelse. En egenskab der har gjort, at han fik tv showet "Ekstrem overlevelse". I takt med at hans show er blevet vist i flere og flere lande er hans popularitet steget betragteligt. Dette er bogen om hans opvækst, hans karriere i hæren, livet som tv-personlighed og de værdier han sætter højt. Bear Grylls' historie er en fascinerende fortælling om en sky dreng uden selvtillid, der forvandler sig til en sand overlever. Grylls skriver forholdsvis simpelt, og den midterste del af bogen, om SAS-tiden, er til tider en ensformig opremsning af marcher og stroppeture. Men ellers er der intet ensformigt ved Grylls' liv, hvor han gang på gang udforder sig sig selv, og overvinder det næsten umulige. Bogen er illustreret.

En oplagt sammenligning er B.S. Christiansens Et liv på kanten, 2004 og andre jægersoldaters selvbiografier. Det vil også være de samme læsere.

En, i nogle kapitler, ensformig bog. Men stadig en utrolig beretning om en sand overlever.