Bøger / faglitteratur

Muhammed-tegningerne, demokratiet & sikkerhedspolitikken : en analyse af debatten om Muhammed-tegningerne ud fra en demokratisk og en sikkerhedspolitisk synsvinkel


Beskrivelse


Muhammed-krisen analyseres primært ud fra et demokratisk perspektiv med udgangspunkt i Hal Koch og Alf Ross' demokratiopfattelser og danske værdipolitiske opfattelser samt ud fra et sikkerhedspolitisk perspektiv og terror som en sikkerhedspolitisk trussel. Desuden gengives synspunkter fra danske medier i relation til Muhammed-krisen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 22. apr. 2015

En analyse af Muhammed-tegningerne ud fra et demokratisk og sikkerhedspolitisk perspektiv. For interesserede i den aktuelle samfundsdebat og politiske forhold.

Forfatteren er ph.d. i statskundskab. I bogen analyseres Muhammed-krisen primært ud fra et demokratisk perspektiv med udgangspunkt i Hal Koch og Alf Ross' demokratiopfattelser og danske værdipolitiske opfattelser samt ud fra et sikkerhedspolitisk perspektiv og terror som en sikkerhedspolitisk trussel. Bogen rummer en grundig gennemgang af Muhammed-krisens forløb, reaktionerne på 11.9.2001, de danske imamers rejse til Mellemøsten og forhold mellem religion og demokrati i Danmark. Der gengives en lang række synspunkter fra danske medier, politikere og fremtrædende personer i relation til Muhammed-krisen.

En omfattende og detaljeret analyse af den værdikamp som hele forløbet omkring Muhammed-tegninger og dens baggrund i 11.9.2001 afstedkom. Bogen udgør et vigtigt og nuanceret bidrag til, hvorledes man i et demokratisk samfund forholder sig til terror og trusselsbilledet i Danmark.

Der er kommet flere bøger om Muhammed-krisen, dens forløb og perspektiver. Nævnes kan bl.a. KarikaturkrisenMuhammedkrisenTavshedens tyranni, Muhammedkrisen og Tavshedens tyranni. Nærværende bog har sit fokus på det demokratiske og sikkerhedsmæssige perspektivDer er kommet flere bøger om Muhammed-krisen, dens forløb og perspektiver. Nævnes kan bl.a. Karikaturkrisen, og Tavshedens tyranni. Nærværende bog har sit fokus på det demokratiske og sikkerhedsmæssige perspektivDer er kommet flere bøger om Muhammed-krisen, dens forløb og perspektiver. Nævnes kan bl.a. Karikaturkrisen, Muhammedkrisen og . Nærværende bog har sit fokus på det demokratiske og sikkerhedsmæssige perspektiv.