Hartmut Rosa har her kastet sit sociologiske blik på musikgenren heavy metal for at afkode, hvad det er, lytterne leder efter i de sorte tekst-universer fyldt med engle og dæmoner i et kraftfuldt musikalsk udtryk af forløsende energi. Til kultursociologisk interesserede.
Hartmut Rosa er kendt for sine begreber om menneskets forhold til verden, hvor et ideal er at skabe "resonans" mellem mennesket, vore handlinger og verden. Her ser Rosa på heavy metal-genren, som han selv elsker, og spørger: Hvad er det heavy metal-fans oplever i dyrkelsen af de troper, der udgør genren? Men Rosa ser også på, hvad der sker, når vi lytter til musik generelt. "Rent fysisk er det faktisk en ekstremt delikat berøring, selv når det drejer sig om øredøvende rock" skriver han. Denne "berøring" sætter han i sammenhæng med begrebet resonans, hvor musikken fungerer som en måde at skabe relation til verden på. Udover en passiv "berøring" involverer relationen også kropslige reaktioner. Han beskriver samtidig, hvad der sker, når resonans ikke opstår, og når epifanien mangler.
En fascinerende og personlig analyse af metal-genren sat ind i Rosas banebrydende og indflydelsesrige teori om resonans. Rosa blander teori og oplevelse og skriver som sædvanligt med dybde, uden at teksten bliver unødigt svær at læse.
Hartmuth udfolder resonans-begrebet i bogen Resonans Der findes en del sociologiske undersøgelser af heavy metal, men ingen oversat til dansk.