Bøger / faglitteratur / øvelser

Nærvær og empati i skolen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Øvelser målrettet til udvikling af bl.a. børns og unges nærvær, empati og selvfølelse. Bidrager ydermere til bedre relationskompetence hos de professionelle voksne i skolen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. feb. 2014

Denne håndbog er skrevet henvendt til lærere og SFO-pædagoger. Bogen giver værktøjer og øvelser til at udvikle elevernes nærvær og empati for dermed at skabe et bedre læringsmiljø samt til en bedre relationskompetence hos lærere og pædagoger.

Bogen er delt i to dele. Første del giver grundøvelserne samt introducerer en femkantsmodel som redskab til selvregulering og udvikling. Modellen indeholder de fem kompetencer: hjerte, bevidsthed, åndedræt, kreativitet og krop. Kompetencerne er medfødte, men skal udvikles, reguleres og modnes med hjælp fra den voksne. Anden del giver øvelser til de mere udfordrende situationer. Alle bogens 69 øvelser er tydeligt beskrevet og lette at gå til. Derudover kan man også via nettet se udførelsen af nogle af øvelserne.

Empati - det der holder verden sammen, 2012, som Helle Jensen har været med til at skrive, er oplagt at læse sammen med denne udgivelse.

Letforståelig, letlæst og letanvendelig værktøjsbog med gode øvelser til det sociale arbejde med skoleelever. Øvelserne er lette at inddrage i undervisningen, kræver ikke meget tid og er en god hjælp til udviklingen af klassens læringsmiljø.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 25. feb. 2014

af

af

Nina Eriksen

d. 25. feb. 2014