Eventyret om svinedrengen
H. C. Andersen (f. 1805)
Hent dine bestillinger på dit foretrukne bibliotek
Sammensæt din søgning
Afgræns yderligere
Bøger / skønlitteratur til børn / noveller
Bog, 2021
Bog, 1. udgave, 2018
Bog, 2000
Eventyret om svinedrengen
H. C. Andersen (f. 1805)
Eventyret om kejserens nye klæder
H. C. Andersen (f. 1805)
Eventyret om Klodshans
H. C. Andersen (f. 1805)
Eventyret om den grimme ælling
H. C. Andersen (f. 1805)
Eventyret om Tommelise
H. C. Andersen (f. 1805)
Elverhøj
H. C. Andersen (f. 1805)
Den lille havfrue
H. C. Andersen (f. 1805)
Den flyvende kuffert
H. C. Andersen (f. 1805)
Den grimme ælling
H. C. Andersen (f. 1805)
De vilde svaner
H. C. Andersen (f. 1805)
Nattergalen
H. C. Andersen (f. 1805)
Tommelise
H. C. Andersen (f. 1805)
Den lille pige med svovlstikkerne
H. C. Andersen (f. 1805)
Kejserens nye klæder
H. C. Andersen (f. 1805)
Den standhaftige tinsoldat
H. C. Andersen (f. 1805)
Fyrtøjet
H. C. Andersen (f. 1805)
Snedronningen
H. C. Andersen (f. 1805)
Prinsessen på ærten
H. C. Andersen (f. 1805)
Ole Lukøje
H. C. Andersen (f. 1805)
Klods Hans
H. C. Andersen (f. 1805)
Nattergalen
H. C. Andersen (f. 1805)
Eventyr. Bind 1
H. C. Andersen (f. 1805)
Nattergalen
Kristin Hannah
Usømmelig omgang med fjerkræ : variationer
Arne Herløv Petersen
Dazhu - barn i det gamle Kina
Eleonora Barsotti
Søforklaring : et maritimt inspireret eventyr
Christian J. D. Dirksen
Hemmelige SAS-aktioner : fra 2. verdenskrig til jagten på al-Qaeda
Mike Ryan
Rustskoven
Anders De la Motte
Manden i huset
Sanne Udsen
Pandekagekagen
Sven Nordqvist
d. 2. mar. 2021
af
af
Dorthe Grønbæk
d. 2. mar. 2021
Den lille nattergal flyver væk, da kejseren af Kina får en kunstig nattergal i gave. Først da kejseren ligger for døden kommer nattergalen tilbage for at synge for ham. For 8-12 år.
Fem H.C. Andersen eventyr udgivet i serien "Mine første eventyr". Det er de kendte eventyr "Den lille havfrue", "Den grimme ælling", "Nattergalen", "Snedronningen" og "Fyrtøjet". Eventyrene er genfortalt af samme forfatter og er individuelt illustreret af fem forskellige prisbelønnede illustratorer. Hver bog har bagerst en kort historie fra H.C. Andersens eget liv og et interview med illustratoren.
Flotte nye udgivelser af de verdensberømte eventyr. Genfortalt i et nutidigt sprog og forkortet i forhold til de oprindelige tekster. Velegnet både til højtlæsning og til selvlæsning. Bøgerne er meget smukt illustrerede med helsides stemningsfulde illustrationer i klare farver.
Eventyrene ses også i Hans Christian Andersens samling - eventyrKlassiske eventyrUdvalgte eventyr i en ny bearbejdet udgave. Serien "Læs højt for de små" Klassiske eventyr og Udvalgte eventyr har også gendigtede og forkortede versioner af eventyrene medEventyrene ses også i Hans Christian Andersens samling - eventyr i en ny bearbejdet udgave. Serien "Læs højt for de små" og Udvalgte eventyr har også gendigtede og forkortede versioner af eventyrene medEventyrene ses også i Hans Christian Andersens samling - eventyr i en ny bearbejdet udgave. Serien "Læs højt for de små" Klassiske eventyr og har også gendigtede og forkortede versioner af eventyrene med.
d. 24. okt. 2002
af
af
Bo Knudsen
d. 24. okt. 2002
Det er illustrationerne det handler om i denne meget flotte billedbog for de ældste billedbogslæsere. For H.C. Andersens elskede og verdensberømte eventyr om kejseren af Kina og nattergalen er der ikke meget nyt at sige om. Det står allerede i adskillige udgaver på alle biblioteker. Også med samme tekst, for det er den originale blot med ny retskrivning. Illustrator er ny i Danmark. Illustrationernes stil er inspireret af gamle kinesiske billeder med krogede træer, ornamentale klipper og skyer og silkedragter med mønstre og drager. Dragterne i klare farver står som kontrast til naturens afdæmpede kulører. Fint farvelagte tegninger ville jeg kalde det. Bogen oplyser, at teknikker og materialer indbefatter "rapidograf og vandfast akrylmaling, akvarel, goauche og blegning". Grundet inspirationskilden har tegningerne en bevidst "stivhed", og de passer udmærket til eventyret. Denne udgave kan godt stå side om side med de tidligere billedbogsudgaver, der også er gode. F.eks. den med illustrationer af Elisabeth Nyman (1993) eller af Alison Claire Darke (1989).
d. 24. okt. 2002
af
af
Helle Andersen (skole)
d. 24. okt. 2002
Nye samlinger af udvalgte H.C. Andersen eventyr har vi i de senere år set en del af. Nattergalen indgår fx i Den lille havfrue og andre eventyr (1997), H.C. Andersens eventyr og Elverhøj (1999) og H.C. Andersen (2002). Det er rart at se en ny billedbogsudgave af det evigtgode eventyr, da en sådan sidst udkom i 1984 af Lisbeth Zwerger (også ill.), i 1989 af Nanna Gyldenkærne (ill. Alison Claire Darke) og i 1993 med ill. Elisabeth Nyman. Bogen har et dejligt format og layout og er tilpasset moderne retskrivning. Pudsigt nok er der ingen sidetal. Danske og udenlandske illustratorer har i tidens løb flittigt bidraget til at visualisere og tolke eventyret, og her klarer den russiskfødte Bagram Ibatouilline opgaven smukt med klare farver, detaljerigdom, perspektiv og kinesiske finesser i det kunstneriske udtryk. På hver anden side er der tekst, hvis bredde varierer, og teksten er nærmest i bevægelse fra det ene dobbeltopslag til det næste osv. som i symbiose med de fantastisk flotte illustrationer. Disse er på en lidt højtidelig måde også i uens størrelse og ofte ligesom klippet forkert fra hinanden og hører alligevel sammen. For børn og voksne en udsøgt oplæsnings/billed fornøjelse. Bogen kan selvlæses fra 4. - 5. kl.
d. 28. apr. 2014
af
af
Marianne Agger
d. 28. apr. 2014
Her udkommer en smukt illustreret udgave af Andersens klassiske eventyr om nattergalen fra 1843. Eventyret kan læses højt for børn fra ca. 5 år, og ældre børn kan læse bogen selv i forbindelse med skoleopgaver eller som fritidslæsning. Bogen har et format på 24,5 x 35 cm.
Andersens eventyr rører både børn og voksne. Dette eventyr om kejseren og nattergalen er en fortælling om det ægte overfor det uægte. Om grådighed, misundelse, tilgivelse og om at blive klogere. Kejseren i Kina hører, at han har en nattergal i sin have, der synger noget så pragtfuldt. Han vidste det slet ikke, så han sender straks bud efter den. Kejseren fortrylles af nattergalens sang. En dag får han tilsendt en kunstig, mekanisk nattergal, der aldrig bliver træt og som er langt smukkere end den ægte nattergal. Nattergalen flyver sin vej, men vender tilbage, da kejseren bliver dødssyg, og den redder ham med sin skønsang. Et fint eventyr om, at udseende ikke er alt, og at det naturlige er at fortrække. Teksten er mundret og moderniseret, men indeholder stadig nogle gammeldags ord, hvilket næsten hører med til eventyr. Billedsiden er fantastisk med dens leg med lys og mørke, former, farver, effekter og fine detaljer som fx at hvert opslag har sin egen baggrundsfarve. Det er den flotteste udgave af eventyret, jeg har set.
Der findes andre billedbogsudgaver af eventyret. Fx en, der er illustreret af Esben Hanefelt Kristensen fra 2005.
Smukt illustreret billedbog, der kan supplere eller erstatte de ældre udgaver.
d. 1. juni 2005
af
af
Vibeke Munch Kofoed
d. 1. juni 2005
I anledning af H.C. Andersen-året kommer her en vellykket og lidt anderledes billedbog, hvor HCAs ånd og eventyrlige fortælling møder en engageret og indlevende illustrator. Billederne er tegnet i Esben Hanefelts velkendte streg, her tydeligt inspireret af fortællingens kinesiske udspring. Det er stiliserede, ornamenterede billeder, ofte sat op i en slags kollager, som lag på lag afdækker nye detaljer og sidehistorier i eventyret. Billederne er orientalske i deres udtryk, konkret med et væld af ornamenter og farver sat sammen til en overvældende helhed. Det kræver stort talent at styre så mange mønstre og farver, men Hanefelt formår at lade personer og figurer træde frem på baggrund af mønstrene. Stærk blå i flere nuancer er en dominerende farve, suppleret af skarpe grønne nuancer med røde og gyldne farver som kontrast. Hvert billede udgør en smuk helhed, som både udvider og holder forbindelsen til teksten. En meget eventyrlig og smuk billedbog som spiller fint sammen med det berømte eventyr om kejseren og nattergalen - her gengivet i original tekst, dog med moderne retskrivning. Bogen står sig fint sammenlignet med de seneste udgivelser på markedet. For de ældste billedbogsbørn fra ca. 5 år og langt op.
d. 21. sep. 2018
af
af
Merete Trap
d. 21. sep. 2018
Billedbog med H. C. Andersens eventyr Nattergalen, smukt illustreret af Esben Hanefeldt Kristensen. Bogen er primært for voksne, men kan også læses højt for børn fra ca 7 år, som med voksen hjælp kan få stor glæde af dette udødelige eventyr.
I skovene, tæt på kejserens slot, synger nattergalen så smukt. På kejserens ønske, følger den lille fugl med ind på slottet, og kejseren beslutter at den skal blive hos ham. Da kejseren en dag modtager en mekanisk nattergal, glemmer han alt om den lille fugl, som flyver ud af vinduet og tilbage i skoven. Men da kejseren ligger for døden, er det kun den ægte nattergals sang, der kan kurere ham. Prolog og epilog er skrevet af Esben Hanefelt Kristensen, som også har stået for bogens illustrationer. Bogens format er ca. 22x22 cm.
Historien om den lille grå fugl med den smukke stemme, og kejseren der skal lære at skønheden kommer indefra, er vigtig og evigt gældende. Hanefeldts smukke illustrationer i primært blå nuancer, er et eventyr i sig selv, som øjnene og fantasien kan gå på opdagelse i. Teksten er original, med en moderne retskrivning. En meget flot udgave af eventyret.
Kan sammenlignes med Nattergalen (Ill. Esben Hanefelt Kristensen), som Esben Hanefelt også har illustreret. Der er kun ændret lidt i teksten, og illustrationerne er gennemgående nye.
d. 10. mar. 2010
af
af
Pia Boisen Michelsen
d. 10. mar. 2010
Billedbogsudgave af H. C. Andersens smukke eventyr Nattergalen fra 1843, der med sin markante redigering af sprog og tekstlængde kan anvendes til børn fra 4 år.
Kejseren af Kina hører rygter om en nattergal med en vidunderlig sangstemme. Fuglen flytter ind på slottet, men en dag får kejseren en smuk mekanisk guldfugl og glemmer alt om den grå nattergal. Da kejseren ligger for døden, redder nattergalen ham med sin sang. Fin gendigtning af et klassisk eventyr. Teksten er forkortet og omskrevet til et moderne mundret dansk. Fortællestilen virker tro mod det oprindelige eventyr, og der er taget flere af Andersens sjove detaljer med. Billedsiden byder på det ene smukke kinesiske scenarie efter det andet. Stregen er florlet og naturalistisk, mens farverne er sarte douche akvareller. Grebán har tidligere bl.a. illustreret Den lille havfrue, 2008, men er nok bedst kendt for billedbøgerne Olgas oplevelser og Billies honningdag begge fra 2007.
Eventyret findes i forskellige billedbogsudgaver, som generelt retter sig mod de største billedbogslæsere. Denne bog udmærker sig ved sin korte enkle tekst og sine stemningsfulde billeder, som gør det smukke eventyr lettilgængeligt for de 4-7-årige.
Fin gendigtning af et klassisk eventyr, der med sin enkle tekst og romantiske orientalske billeder egner sig godt til formidling af eventyret til det mellemste billedbogspublikum.
d. 11. okt. 2004
af
af
Lene Kristiansen
d. 11. okt. 2004
"Vist lyder det smukt, og det ligner, men der mangler dog noget". Citatet er fra Nattergalen, et af de eventyr, der sammen med Den lille pige med svovlstikkerne, Den grimme ælling, Fyrtøjet og Kejserens nye klæder bliver genfortalt af Bödvar Gudmundsson i ligeså mange billedbøger. Og citatet angiver meget præcist den følelse, man sidder med, for selvom forkortelserne er sket så eventyrene fungerer og også genfortalt med respekt, ja, så mangler netop alt det eventyrlige H.C. Andersen kunne med ord, - formodentlig (jeg gætter) i et ønske om at gøre eventyrene lettere tilgængelige og sprogligt mere tidssvarende? Tilbage står 5 forunderlige eventyr, men, efter min mening, uden eventyrenes oprindelige poesi. Thórarinn Leifssons illustrationer er også langt fra det poetiske. Med figurer som Mester Jakel-dukker med stive ansigter og indimellem voldsomme grimasser giver han et meget massivt modspil til eventyrteksten, og det enkle udtryk er sammen med en ofte mørkere farveskala med til at trække de mere dystre/uhyggelige sider frem. En batikagtig baggrund utydeliggør af og til teksten. 200-året vil uden tvivl afføde mange bøger og mange fortolkninger - her et af de mindre traditionelle og nok også mere provokerende. Højtlæsning fra 5 år, selvlæsning fra 3-4. kl. (ca. 9 år).
d. 18. dec. 2018
af
af
C. E. Hald (skole)
d. 18. dec. 2018
Nattergalen er naturligvis H. C. Andersens. Se, den kender vi og holder af, og derfor ønsker vi, at den må få en god behandling. I denne billedbog er nyskabelsen ikke i teksten; men den hardog den moderne retskrivning. Tegningerne er af François Crozat, og han har udnyttet det store format (ca. A4) til mange dobbeltopslag. Billederne har eventyrets tone og handling med hanspersonlige, men alligevel traditionelle opfattelse af miljøet, der spiller en stor rolle i hans illustration. Bortset fra nogle få stive/hårde kulisser og et billede med "glycerin-sveddråber" harjeg mest ros til hans tegninger. Personerne har liv, ansigterne udtryk, der er mange enkeltheder, og alle billederne virker fangende med de kraftige, men varme farver. De bedste er naturbillederne,som kan minde lidt om Svend Otto S' kinaskildringer. Som helhed er bogen et godt bud til supplement af Lisbeth Zwergers udgave fra 1984-85. Crozats tegninger har slet ikke hendes poetiske ynde, menvil nok med sine stærkefarver og miljøskildringer virke med større blikfang hos børn. Oplæsning fra 6 år, selvlæsning fra 10-11 år.
d. 18. dec. 2018
af
af
Bente Kamp (børn)
d. 18. dec. 2018
I Scandinavia's Æventyr Serie udsendes her en billedbog om Nattergalen. Teksten adskiller sig ikke fra tidligere udgaver i såvel samlinger som i småbørnsbogen fra Skandinavisk Bogforlag medill. af Gustav Hjortlund og billedbogen fra Centrum illustreret af Lisbeth Zwerger. Det nye her er François Crozats ill. Disse er farverige, orientalsk inspirerede og i modsætning til f.eks. LeneHahnes ill. til samme eventyr udpræget børnevenlige. Stærkt iøjnefaldende, grænsende til det kulørte og ugebladsagtige. Det smukke, vanskelige eventyr om den tyranniske kejser, som på det ydersteaf den lidet iøjnefaldende fugl belæres om det væsentlige i livet, findes som nævnt i mangfoldige udgaver i børneafdelingen. De fleste er forsynet med illustrationer, der er langt smukkere og afstørre kunstnerisk værdi end i denne billedbog. Oplæsning fra 5-6 års alderen.
d. 10. jan. 2019
af
af
Johanne Elvers Madsen
d. 10. jan. 2019
Meget smuk udgave af H.C. Andersens eventyr om den mægtige kejser, der glædes over nattergalens smukke sang, glemmer den til fordel for en mekanisk nattergal, men reddes på sit dødsleje af den ægte nattergal. Smukke illustrationer af Lars Gabel. Til børn og voksne fra 6 år.
Nattergalen bliver bragt til kejseren og synger så smukt, at kejseren får tårer i øjnene. En dag får kejseren en smuk, mekanisk nattergal af guld og ædelstene, og han glemmer helt nattergalen i sin glæde over den kunstige fugl. Da kejseren er døende, kommer den ægte nattergal og synger ham tilbage til livet. H.C. Andersens eventyr fra 1843, med moderne retskrivning.
Det er et smukt eventyr, med temaet om det naturlige overfor det kunstige, som vi kender så godt fra H.C. Andersen. Lars Gabel er i denne bog inspireret af asiatiske motiver med blomster, dyr og drager. Bl.a. er der et fantastisk dobbeltopslag med kejseren på sit dødsleje, hvor Døden er afbildet som en rød skeletdrage. Billederne giver læseren en fornemmelse af at være i Kina "i gamle dage" og fanger eventyrets ånd på smukkeste vis.
Lars Gabel har illustreret flere af H.C. Andersens eventyr, bl.a. SnedronningenDe vilde svanerNattergalen (Ill. Lars Gabel) og De vilde svaner (Ill. Lars Gabel). En anden billedbogsversion er Nattergalen (Ill. Esben Hanefelt Kristensen)Lars Gabel har illustreret flere af H.C. Andersens eventyr, bl.a. Snedronningen (Ill. Lars Gabel) og (Ill. Lars Gabel). En anden billedbogsversion er Nattergalen (Ill. Esben Hanefelt Kristensen)Lars Gabel har illustreret flere af H.C. Andersens eventyr, bl.a. Snedronningen (Ill. Lars Gabel) og De vilde svaner (Ill. Lars Gabel). En anden billedbogsversion er (Ill. Esben Hanefelt Kristensen).
d. 24. jan. 2019
af
af
Pia Bechmann
d. 24. jan. 2019
Det klassiske eventyr om kejseren og nattergalen er en ren nydelse for øjet i denne flotte udgave, illustreret af Lars Gabel, der fanger essensen af eventyrets magi. Kejseren af Kina er omgivet af alt...
d. 24. jan. 2019
af
af
Pia Bechmann
d. 24. jan. 2019
d. 1. apr. 2019
af
af
Steffen Larsen (f. 1943)
d. 1. apr. 2019