Bøger / faglitteratur / opskrifter

Naturens spiselige frugter


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Beskrivelse af 23 forskellige danske frugter fra agern til tyttebær, der alle kan samles og bruges. Med opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. mar. 2013

En lille bog til dem, som sætter pris på at samle fødevarer fra naturens eget spisekammer. I takt med at det er blevet in at spise efter det nordiske køkken, er interessen for selv at plukke og samle spiselige planter og bær øget.

Bogen er udkommet som en del af serien fra forlaget Koustrup & Co., som på kort plads introducerer forskellige spiselige emner i naturen. Bente Halkjær Jensen er uddannet hortonom, og hun skriver artikler om planter og haver til danske og udenlandske blade og magasiner. Det er hendes første bog. I bogen præsenterer hun 23 forskellige spiselige frugter, de fleste kan høstes hen på sommeren eller i efteråret. De fleste er kendte: brombær, enebær, hassel, hyben, mirabel og skovjordbær, men der er også nogle, som vi måske er ikke er så opmærksomme på: agern, bog og bukketorn. Hver frugt beskrives kort, derefter følger en side med tegninger lavet af Kirsten Tind, og til sidst er der forslag til opskrifter med den pågældende frugt, og her er der også nye ideer: agernsmåkager, abildkranse med skovæbler og enebær-sennep.

Nogle af frugterne er omtalt i den noget større Naturens køkken, 2012, i Naturens spisekammer, 2010 og i den del bøger af Anemette Olesen.

Bogens layout er det samme som vi kender fra de andre bøger i serien: små, hurtige og charmerende indføringer i emnerne. Bogen supplerer de andre vi har om at samle spiselige frugter i naturen.