Bøger / skønlitteratur / roman

Nemesis


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kriminalassistent Bjørn Agger er ansat på Station City i Købehavn. Sammen med sine kolleger bekæmper han kriminaliteten i Vesterbros prostitutionsmiljø, hvor lyssky bagmænd, pengeafpresning, trusler og kvindehandel er en del af en benhård hverdag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2013

af

af

Merete Trap

d. 24. sep. 2013

Dansk politiroman fra det københavnske prostitutionsmiljø, som primært henvender sig til mandlige læsere.

Dette er fortsættelsen til Det onde netværk, 2012, og romanen begynder umiddelbart, hvor seriens første bind slutter. Atter følger vi kriminalassistent Bjørn Agger, som passer sit gode arbejde på Station City i København. Bjørns vigtigste opgave er at bekæmpe kriminaliteten i det københavnske prostitutionsmiljø, men travlhed og akut opståede sager besværliggør arbejdet. De prostituerede presses og er bange, og det skal nu opklares, hvem der er de store bagmænd i miljøet, og snart er politiets søgelys rettet mod kvinden Rada Jørgensen og hendes kæreste Carlos. Romanen rummer et stort persongalleri, snørklede handlingstråde, sidehistorier og løse ender, hvilket besværliggør læsningen og giver en forvirrende helhedsoplevelse. Erik Hauervig er pensioneret kriminalassistent, og har selv arbejdet med kriminalitet i prostitutionsmiljøet.

Flere tidligere ansatte hos politiet, har skrevet krimier. Fx har tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen skrevet serien om indvandrerbetjenten Malika, hvor første del hedder Lasten, 2010. Jurist i politi- og anklagemyndigheden Henrik Werner Hansen, skrev i 2010 En moderat tilstand, som også har et snørklet persongalleri og mange tråde at holde styr på.

Dansk politiroman med afsæt i prostitutionsmiljøet. Det store persongalleri og de mange handlingstråde bevirker, at romanen er for forvirrende til at blive interessant.