Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Nissejul


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Ideer til nisser, klippet i papir og karton, syet i filt og lavet af garn og piberensere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2007

Idebog til de nisselige juleforberedelser, hvor lidt større børn sagtens kan være med sammen med de voksne.

Bogens forfatter har mange papirklipbøger bag sig, her præsenterer hun et fyldigt udvalg af nissemodeller til mange formål og i mange slags materialer. Der er helt enkle papirklipsnisser, luftige laminerede nissefigurer, trådnisser, syede krammenisser og meget mere. Til supplement er der en enkelt side med juletræ, gris og buk i filt. Der er forslag til fine julekort, gavemærker og bordpynt, og alt er grundigt beskrevet mht. materialeforbrug og fremgangsmåde. Allerførst er der en gennemgang af arbejdsmetoder, værktøj og materialer. Bogen bugner af julehygge i traditionel, naivistisk stil, og arbejdsvejledningerne virker tilpas lette at følge, så også børn kan være med. Forsiden har klare signaler om bogens indhold og niveau.

Der er jo mange bøger med inspiration og opskrifter på julepynt og julenips, og de mange fingernemme hobbyfolk vil gerne se noget nyt hvert år. Denne bog er ret traditionel i stilen, men jeg synes nu ikke at have set de Karoline-agtige køkkenternsbesætninger på nissetøjet før. Den forener gamle og nye teknikker og opdaterer traditionelle motiver på en hyggelig og inspirerende måde.

Dejlig inspirerende bog med mange ideer til julepynt med nisser i en hyggelig, traditionel stil, som tiltaler de fleste. Nogle af modellerne virker relativt hurtige og nemme, hvilket er en fordel for børn og for travle, utålmodige voksne.


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 22 (2007)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 153, nr. 22 (2007)