Nordiske guder og helte
Anders Bæksted
Hent dine bestillinger på dit foretrukne bibliotek
Sammensæt din søgning
Afgræns yderligere
Bøger / faglitteratur til børn / gudesagn
Bog, 5. udgave, 1999
Bog, 4. udgave, 1998
Nordiske guder og helte
Anders Bæksted
Nordiske gude- og heltesagn fortalt for børn
Nils Hartmann
Gyldendals leksikon om nordisk mytologi
Finn Stefánsson
Nordiske heltesagn
Lars-Henrik Olsen (f. 1946)
Nordiske guder og sagnhelte : fortællinger
Ole Pedersen (f. 1939)
Danske heltesagn fra skatkisten -- Nøglen
Synnøve Lien
Nordiske myter og sagn
Vilh. Grønbech
Nordiske gude- og heltesagn - fortalt for børn
Nils Hartmann
Nordiske guder
Inge-Lise Villadsen
Gersemi og de nordiske guder
Laura Drasbæk
d. 18. dec. 2018
af
af
Kjeld Elkjær
d. 18. dec. 2018
De gamle gude- og heltesagn er en vægtig del af vor nordiske kulturarv, og de har også i nutiden fundet mange læsere i kraft af deres dramatiske begivenheder, primitive spænding og malendeskildringer. De er da også udgivet mange gange, hidtil bedst af Vilhelm Grønbech i Nordiske myter og sagn og Anders Bæksted i Guder og helte i Norden. Forfatteren til den foreliggende bog, der erlektor i historie ved Københavns Universitet, har tilstræbt en genfortælling på jævnt nutidsdansk uden »oldnordiske« udtryk og vendinger. Udvalget er meget omfattende og medtager adskillige mindrekendte sagn. Det spænder lige fra myterne om verdens skabelse til begivenheder i historisk tid som Jomsvikingernes togt og slaget ved Svold. Bogen er smukt og klart trykt og illustreret medfølsomme og stemningsmættede tegninger af maleren Jørgen Hahn. Den mangler registre og kildehenvisninger og er følgelig uanvendelig som håndbog, men har sin store værdi som en moderne, letlæstfremstilling af de gamle,evigunge sagn.
d. 18. dec. 2018
af
af
Jørgen Lund (skole)
d. 18. dec. 2018
Nærværende udgave er helt identisk med 1984-udgaven fra Lademann. Kun forlag, format og forsidebillede er anderledes end den 1984-udgave, jeg sammenligner med. Tegningerne står dog lidtklarere og lysere i 1984-udgaven. Ellers er der intet nyt at sige om bogen. Den begynder med den nordiske mytologis skabelsesberetning, fortsætter overen række mytologiske fortællinger om SigurdFafnersbane, Vølund Smed, Hading, Amled og Uffe den Spage. Derefter følger saga- og sagnstof, og der sluttes af med Jomsvikingerne og slaget ved Svold. Det er en vidtfavnende, lidt springende, mengod og stærk fortællingsrække, der, hvis den ikke er der i forvejen, nok kunne finde plads på skolebibliotekerne til lærere og ældre elever.
d. 18. dec. 2018
af
af
Lene Kristiansen
d. 18. dec. 2018
Bogen her erennøjagtig gengivelse af Nordiske gude- og åe/tesagrt, som Niels Saxtorph udgav i 1984 på Lademanns forlag. Et faktum, der ikke er angivet nogetsteds i dette 'nye oplag', udkommetpå Sesam. Blot er papiret tyndere og formateten anelse mindre. Men stadig en flot og dejlig bog om et emne, der de sidste år har været en stadig stigende interesse for. Indholdet strækker sig fraJordens tilblivelse over myterne om den nordiske gudeverden til 21 heltesagn om bl.a. Amled, Stærkodder og Regnar Lodbrog. Den afsluttes i historisk tid med Jomsvikingerne og slaget ved Svold. NS'fortælletone er god, og han formår at videregive sagnenes spænding og kraft. Bogen er ill. med skitselignende tegninger af Jørgen Hahn. Selvom de ikke kan siges hverken at støtte eller tilføjeteksten en ekstra dimension, er de den vigtige prik over i 'et, der gør, at bogen er en håndværksmæssig nydelse og indbydende at gå i gang med. Nordiske gude- og heltesagn er ikke specieltvoksenrettet, men kan lige såvel bruges til oplæsning fra godt 10 år, og som selvlæsning for større børn. Der findes adskillige bøger om samme emne, blot ikke samlet som her. Alligevel vil bogenvære et naturligt suppl., hvor den ikke findes i forvejen. Forsiden er ny - fængende i smukke blå farver.
d. 3. feb. 1984
af
af
Lic
d. 3. feb. 1984
d. 17. feb. 1984
af
af
Mikael Venge
d. 17. feb. 1984
d. 16. mar. 1984
af
af
Marianne Juhl
d. 16. mar. 1984
d. 6. mar. 1984
af
af
Erhardt Larsen
d. 6. mar. 1984