Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Nordiske guder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om guderne Tor og Odin, der bor i Asgård, og deres kamp mod de onde jætter i Udgård.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jesper Holtoug

2007

En fin lille fagbog i en serie på omkring 50 bøger - alle med 7 opslag, stavelsesopdelt tekst på lix 10 og gode illustrationer. Bogen henvender sig til begynderlæsere i 6-8-års alderen og er anvendelig til selvstændig læsning, til emnearbejde og til faglige læsekurser. I sidstnævnte tilfælde, skal man være opmærksom på, at bogen ikke lever op til alle "obligatoriske fagbogskrav" - altså indholdsfortegnelse osv.

Bogen er en stringent, lille fagbog, som på sine 7 opslag forklarer nogle af de grundlæggende forhold i den nordiske gudeverden. Selvfølgelig bliver det ganske overfladisk, men som introduktion til det spændende og relevante emne, er bogen ganske udmærket. Der henvises til yderligere fordybelse i forlagets Dingo-serie. I tilknytning til bogen her - og serien iøvrigt - findes et site med små opgaver, der især har karakter af forståelseskontrol. Hvert opslag ledsages af gode, dramatiske og illustrative tegninger, der letter begynderlæserens indholdsforståelse.

Flere andre faglige letlæsningsbøger tager den nordiske gudeverden under behandling, fx serien De gamle guder og den fremragende serie Dingo. Nordiske guder, men begge disse eksempler er meget mere detaljerede og en del sværere end den foreliggende.

Hvis man ønsker en meget kompakt beskrivelse af den nordiske gudeverdens hovedtræk, så er denne lille lix 10-fagbog ganske udmærket med fine illustrationer og en enkel, præcis, stavelsesopdelt tekst. Nok markedets letteste fagbog om de nordiske guder.