Bøger / skønlitteratur / roman

Økseskibet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Ombord på et skib i Nordsøen finder man fem døde besætningsmedlemmer. Eneste overlevende er en russisk sømand, der frifindes på grund af manglende beviser. Ti år senere begynder den esbjergensiske kriminalassistent Nina Portland at grave i sagen, som har naget hende gennem alle årene, men hun åbner for en hvepserede, som eksploderer op i ansigtet på hende.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2004

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 27. sep. 2004

Efter succes med sin trilogi om macho-CIA-agenten Kazinsky følger Jens Henrik Jensen med held op med en kun lidt blødere femi-helt, den blonde esbjergensiske kriminalassistent Nina Portland, der dog hverken mangler feminin ynde, en moderne enlig mors følsomhed, eller slagkraft a la en Lara Croft (computerfigur). Den første bog af en serie gætter jeg på. Plottet bygges omkring en af danmarkshistoriens mest mystiske og stadigt uløste kriminalgåder, nemlig sagen i 1993 om et tysk skib i Nordsøen, hvor et veritabelt blodbad finder sted. med 5 døde besætningsmedlemmer, og en overlevende, tilsyneladende oplagt skyldig russisk sømand, anklaget og senere frifundet. Under denne mystiske sag i Esbjerg var vores heltinde, ung og nyansat, og den uløste mordgåde har naget hende siden. At hun det samme år blev forført, gravid og forladt skærper nok hendes hukommelse ekstra. Nu 10 år efter er hun på jagt efter sandheden om Økseskibet, fra Esbjerg til Estland, London, Skotland, Letland og Litauen. Den heftige handling haster afsted, krydret med konspirationsteori, muslimske fundamentalister og den magtfulde russiske mafia. Jeg synes forf. slipper rigtigt godt fra sin første Nina Portland-thriller, den er spændende, tilpas hæsblæsende, velskrevet, og har bred læserappel.


litteratursiden.dk

d. 24. jan. 2005

af

d. 24. jan. 2005

Et brag af en roman med kriminalassistenten Nina Portland. Handlingen udspiller sig i det vestjyske med afstikkere til Baltikum og England og er inspireret af en virkelig hændelse for 10 år siden, hvo...


Information

d. 7. dec. 2004

af

af

Peter Dürrfeld

d. 7. dec. 2004


Berlingske tidende

d. 9. okt. 2004

af

af

Keld Nissen

d. 9. okt. 2004


Politiken

d. 25. sep. 2004

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. sep. 2004


Jyllands-posten

d. 23. sep. 2004

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 23. sep. 2004


Børsen

d. 29. sep. 2004

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 29. sep. 2004