Bøger / skønlitteratur / noveller

Okay, Klip, Løb


Beskrivelse


Tre korte noveller om kærlighed, ensomhed og lysten til at arbejde og være en del af et fælleskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 31. juli 2015

Genkendelige temaer fra hverdagen fortalt i 3 korte noveller beregnet til danskundervisningen for voksne udlændinge.

Ensomhed, kærlighed og indvandreres lyst og mulighed for at arbejde er de tre temaer, der behandles i tre korte noveller. En gammel mand, der kører med DSB udelukkende for at kunne tale med nogen, Osman der gerne vil arbejde som frisør, som han har gjort det i Afghanistan, og endelig historien om Lasse, der er så forelsket i smukke Anine, at han rent glemmer sit løfte om hjælp til vennen Mikael. Niveauet er i den letteste ende af de 4 forskellige moduler, som den officielle danskundervisning er opdelt i. Der findes lydfiler til bøgerne i serien på dens hjemmeside, hvor opgaver til bøgerne kræver abonnement for at kunne hentes samme sted.

Det er velskrevne tekster i enkel sætningsopbygning, der indeholder mange små detaljer fra hverdagens gøremål. Detaljer, der sætter ord på relevante handlinger og begreber, som målgruppen støder på. Så der er udover den konkrete historie også megen hjælp til at få sprog på simple handlinger som at købe ting i en butik, tage løbesko på, træde ind i et tog osv. Så det er fin og relevant brugslitteratur, der på ingen måde taler ned til målgruppen. Stor margen, dog ikke så åben i opsætningen på den enkelte side.

I samme sværhedsgrad i serien er tidligere udgivet KongehusetVenskab, Ægteskab, IKEA-skabMichael Laudrup (Fakta & fiktion), Venskab, Ægteskab, IKEA-skab og Michael LaudrupI samme sværhedsgrad i serien er tidligere udgivet Kongehuset (Fakta & fiktion), og Michael LaudrupI samme sværhedsgrad i serien er tidligere udgivet Kongehuset (Fakta & fiktion), Venskab, Ægteskab, IKEA-skab og .