Bøger / faglitteratur

Om at spise dyr


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatteren, som er blevet vegetar, hudfletter det at spise animalske produkter og belyser problematikken ud fra egne erfaringer, overleverede myter samt undersøgelser af dyrs forhold i landbrugs- og kødindustrien.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 11. jan. 2010

Velskrevet og usentimental undersøgelse af vores vaner, antagelser og efterrationaliseringer i forhold til det at spise dyr. Det er en bog, der anfægter sin læser, og den vil nok i højere grad finde vej til læsere med interesse for dyrevelfærd end til læsere af Foers øvrige forfatterskab. Selvskrevet for opgaveskrivere fra gymnasieniveau.

Da Foer skal være far, begynder han at overveje, om han kan forsvare at lade sit barn blive kødspiser. Med udgangspunkt i myter fra sin jødiske familie og egne erfaringer foretager han en grundig research af det at spise dyr. Ved at bruge forskellige teknikker som personlige historier, interviews, faktuelle afsnit, klassisk undersøgende journalistik, reportager, henvisninger til litteratur og filosofi er bogen vedkommende læsning. Foer beskriver i detaljer dyrenes helt urimeligt dårlige vilkår i det industrielle landbrug, og mon ikke de fleste efter endt læsning har mistet en del af appetitten på kød, hvad enten det er svin, okse eller fjerkræ. Det er ikke Foers mål at være missionerende, men han fremlægger dokumenteret sine resultater og konklusioner og lader det være op til læseren selv at træffe sit valg.

Jonathan Safran Foer (f. 1977) har tidligere udgivet de to roste romaner Alt bliver oplyst, 2003, og Ekstremt højt & utrolig tæt på, 2005.

Velskrevet og velargumenteret debatbog om det at spise kød. Foer kommer vidt omkring, men især beskrivelserne af det industrielle landbrugs brutalitet i forhold til dyrevelfærd gør indtryk på læseren.


Jyllands-posten

d. 19. jan. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. jan. 2010


Berlingske tidende

d. 20. jan. 2010

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 20. jan. 2010


Politiken

d. 19. jan. 2010

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 19. jan. 2010


Kristeligt dagblad

d. 20. jan. 2010

af

af

Moritz Schramm

d. 20. jan. 2010