Bøger / skønlitteratur / roman

Operation Pandoras æske


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Joakim kommer på sporet af en hemmelig nazi-skat i Berlins undergrund, men må erkende, at han er oppe mod meget større kræfter og ikke engang kan stole på sine nærmeste.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2011

af

af

Per Månson

d. 9. aug. 2011

En roman for historisk interesserede thriller-læsere og tilhængere af konspirationsteorier.

Munkholm Jensen er årgang 1974 og debuterer med denne roman. Joakim er journalist, men har efter en fæl kikser ernæret sig som lærervikar med drømmen om at skrive en sensationel bog. En gammel antikvitetshandler bringer ham på sporet af en kæmpe nazi-skat via en hemmelig bunker i skovene omkring Silkeborg, og han indleder en hæsblæsende jagt sammen med bl.a. sin ex-kæreste Mille. En jagt, der fører dem til en voldsom finale i Berlins undergrund. Det er et godt og trods alt sandsynligt sammenskruet plot, der desværre forplumres af et utal af lange detaljerede ekskurser og et alt for overforsiret sprog, der gør læsningen af de rigtig mange sider meget tung.

Plotmæssigt er bogen på niveau med mange af de konspirationsromaner, der er kommet med Dan Brown og hans efterkommere, men desværre ikke sprogligt.

Endnu en god vinkel på myten om de skjulte nazi-skatte, der desværre skæmmes af mange ekskurser og et opstyltet sprog.


litteratursiden.dk

d. 12. sep. 2011

af

af

Arne Larsen

d. 12. sep. 2011

Romanen, som fermt er bygget op omkring myter og historier om gemte naziskatte, overlevende nazister og det 4. rige, byder på en barsk, rå, blodig og særdeles udspekuleret intrige. Utallige forskere o...