Bøger / faglitteratur / rejseguides

Oplev Bornholm og Christiansø


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En natur- og kulturhistorisk guide til Bornholm og Christiansø.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2015

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 17. juni 2015

Velskrevne og praktiske natur- og kulturguides til en række seværdigheder og oplevelser i det danske. For alle som søger informationer eller inspiration til den kommende ferie.

Søren Olsen (f. 1954) har udgivet en række bøger om danske destinationer og er bl.a. ophavsmand til flere bøger i serien "Natur- og kulturguide fra Hovedland". Nærværende bøger er nye udgaver i serien, hvor bogen om Bornholm udkom i 2009 og Østjylland i 2007. Fælles for de to bøger er at de indledes med en generel natur- og landskabsbeskrivelse, efterfulgt af oplysninger om lokaliteternes byer og seværdigheder. Bøgerne er desuden forsynet med en række faktabokse hvor man kan læse om vigtige årstal eller kulturelle fyrtårne som f. eks lokale forfattere. Mange fotografier og bagerst findes adresser på turistinformation, ordforklaring, register, og et oversigtskort.

Inspirerende og gennemarbejdede guides der giver information om såvel kendte som lidt mere ukendte udflugtsmål. Teksten er let at gå til og de mange flotte fotografier giver et godt indtryk af seværdighederne. Det handy format gør bøgerne brugbare i felten.

Teksten er i store træk enslydende med 1. udgaverne. Flere steder er der kommet andre billeder, og generelt er layoutet gjort lidt friskere og mere indbydende. Nye udflugtsmål er naturligvis kommet med, som fx Dokk1 og det ombyggede Moesgaard.