Bøger / faglitteratur til børn / undervisnings-materiale

Orkaner


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hvad orkaner er, hvordan de opstår, og hvor de hyppigst forekommer. De ødelæggelser de kan medføre på landskaber og mennesker. Med fotos og farvetegninger.

Indhold

Sikke en blæst! ; Luft og vind ; Allan og Bodil ; Mange skader ; Orkaner er farlige ; Orkaner i andre lande


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 1996

af

af

Jørgen Carlsen (skole)

d. 10. dec. 1996

En interessant og velkommen dansk serie med lettere fagbøger til individuel læsning i dansk og natur/teknik. Serien er delt i tre sværhedsgrader: Blå, rød og grøn. Her i den letteste: Blå er det med meget korte sætninger, få sætningskæder og flere lange og vanskelige ord. Det sidstnævnte kan naturligvis ikke undgås i en fagbog. Teksten har max. 12 korte linier pr. side, en læsevenlig typografi og pæn linieafstand. I alle opslag er der illustrationer i form af fotos, tegninger eller kort. Fotografierne er tydelige i farver eller sort/hvid, men tegninger og kort er flere steder i en grumset farvesætning, der ikke giver det bedste overblik. Her ville fotos og skarpere kort være en forbedring. Bogen skal læses fra ende til anden og trods den sparsomme tekst, giver kombinationen af illustrationer og tekst en faglig information, som kan bearbejdes og udbygges via samtale med lærer, forældre eller de andre børn. Bagsideteksten giver fornuftige læseråd til forældrene. Bogen kan anvendes til klasse/gruppelæsning eller individuelt i 2. - 4. kl.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 1996

af

af

Susanne Thøfner

d. 10. dec. 1996

Denne letlæsningsbog fortæller kort om, hvad en orkan er, hvor og hvordan den opstår, og hvilke ulykker den kan lave. Bogen fremtræder pænt med et farvefoto på forsiden og er gennemill. med fotos i s/h og farve samt farvetegninger. Teksten er tydeligt trykt og sat med ret store typer. De enkelte sætninger er korte, og der står kun 5 - 10 liniers tekst på hver dobbeltside. Teksten hænger pænt sammen og understøttes udmærket af ill. Bogen virker fortrinsvis beregnet til brug i skolesammenhæng, men kan også anvendes til selvlæsning af naturinteresserede børn fra ca. 9 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 28. nov. 2014

"Orkaner" og "Lyn og torden" er endnu to fagbøger i serien "Min første bog" til dem, der lige har lært at læse. For 7-8-årige.

"Lyn og torden" fortæller med billeder om, hvad lyn og torden er - og hvordan det opstår. Der fortælles også om, hvad der kan ske, hvis lynet slår ned. "Orkaner" beskriver med billeder og tekst, når det blæser med meget stærk vind. Teksten fortæller desuden om de skader, som stormvejr og orkaner kan lave - og hvor dyrt det kan blive. Teksten i begge bøger har lettal 16. De har indholdsfortegnelse og register. Der er også henvisninger til andre bøger.

Teksten i begge bøger består mest af helsætninger og er suppleret med enkelte faktabokse. Der er meget gode fotos, som er med til, at man bedre forstår teksten.

OrkanerStorme og tornadoerVejr fra 2001 dækker også fint, mens Storme og tornadoer kun vil kunne læses af de ældste i målgruppen. Vejr (Eva Wulff) har generelt lidt om lyn og torden - og vindOrkaner fra 2001 dækker også fint, mens kun vil kunne læses af de ældste i målgruppen. Vejr (Eva Wulff) har generelt lidt om lyn og torden - og vindOrkaner fra 2001 dækker også fint, mens Storme og tornadoer kun vil kunne læses af de ældste i målgruppen. (Eva Wulff) har generelt lidt om lyn og torden - og vind.