Bøger / skønlitteratur / roman

Orkideens hemmelighed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Slægten Crawford har hørt hjemme på godset Wharton Park i århundreder. Vi møder Olivia og Harry Crawford fra tiden omkring 2. verdenskrig, gartneren Bill, hans kone Elsie, deres nutidige efterkommere og følger deres fælles dramatiske historie.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2012

af

af

Beth Høst

d. 6. juni 2012

Historisk-romantiske fortællinger har et stort publikum, naturligvis mest blandt kvindelige læsere, men da handlingen i denne bog bestemt ikke kun berettes fra den feminine vinkel, vil jeg sagtens kunne formidle den til de mænd, der efterspørger en god historie med en portion drama.

Centrum er herresædet Wharton Park og Crawford-slægten, dens beboere gennem århundreder. Ved starten følger vi Julia, der som barn kom her, hendes morfar var orkidé-gartner på stedet og mormoren nådigfruens kammerpige. Julie har lejet et hus i nærheden af sin søster og hendes familie, og prøver at komme sig efter tabet af mand og barn, der omkom ved en ulykke. Sammen med søsteren er hun til auktion på herresædet og møder den unge arving Kit; han giver hende en dagbog, han har fundet, i den tro at det er hendes morfars. Julia opsøger sin mormor for at høre nærmere, og får nu historien fortalt. Vi kommer derved tilbage til tiden omkring 2. verdenskrig og møder Wharton Parks daværende ejer, hans kone, Olivia og Julias bedsteforældre Bill og Elsie, og deres skæbne fortælles som en historie i historien. Bogen er spændende, faktisk så velkonstrueret især hen mod slutningen, at man nemt glemmer de sproglige unøjagtigheder og opremsende beskrivelser, der stedvist dukker op.

Historiske familiehemmeligheder fortalt som tilbageblik rammet ind af en nutidig fortælling er ikke sjældne, fx kan Kate Mortons bøger nævnes sammen med Rosie Thomas' Iris og Ruby.

God historie og gedigen underholdning.


litteratursiden.dk

d. 6. aug. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 6. aug. 2012

Dramatisk og fængslende roman om den store og umulige kærlighed. Jeg lægger mig til at sove for at glemme og for at finde ro, fordi jeg tilbringer hele dagen med at huske . ’Orkideens hemmelighed’ er...


Jyllands-posten

d. 18. juni 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 18. juni 2012