Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Otte prinsesser og et magisk spejl


Beskrivelse


En troldkvinde sender et magisk spejl ud i verden for at finde ud af, hvad der gør en prinsesse til en ægte prinsesse. Otte fortællinger om rebelske og handlekraftige prinsesser, der med viljestyrke og mod kæmper for det, de elsker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2020

af

af

Marion Tirsgaard

d. 20. maj 2020

Hvad gør en prinsesse til en ægte prinsesse? Få svaret i denne bog med fortællinger om 8 forskellige prinsessers mod og viljestyrke. Til eventyrglade og rebelske piger fra 6-12 år.

Det er ikke nok at være pæn og nydelig, når man er en prinsesse. Derfor sender en troldkvinde sit ældgamle magiske spejl ud i verden, så hun kan finde ud af, hvad der i virkeligheden gør en ægte prinsesse. Det magiske spejl havner på sin vej hos 8 forskellige prinsesser, der tager hånd om deres liv, udviser mod og viljestyrke og er med til at kæmpe for det, de elsker. Fortællingen om troldkvinden starter og slutter bogen, mens vi hører om hver prinsesse i 8 små fortællinger, der kan læses uafhængigt af hinanden. På dansk er også Minus Iris af samme forfatter.

En fin samling af fortællinger om piger, der tør skille sig ud og kæmpe for det, de elsker. Bogen oser af Disney på forsiden men også i beskrivelsen af de ægte prinsesser og i den lidt svulstige skrivestil. Kan anbefales til de lidt ældre fans af Disney-universet og piger, som kan lide fortællinger om heltemodige piger.

Bogen kan minde om Godnathistorier for rebelske pigerModig, der fortæller om virkelige kvinder, der har gjort noget ud over det sædvanlige, men den ligner i stil og tematik mere mange af Disneys fortællinger om heltemodige piger fx Anna og Elsa fra Frost, Vaiana og Merida fra ModigBogen kan minde om Godnathistorier for rebelske piger, der fortæller om virkelige kvinder, der har gjort noget ud over det sædvanlige, men den ligner i stil og tematik mere mange af Disneys fortællinger om heltemodige piger fx Anna og Elsa fra Frost, Vaiana og Merida fra .