Bøger / faglitteratur

På sporet af pyramidernes hemmeligheder


Beskrivelse


Om hvordan pyramiderne blev opført, det egyptiske riges opståen, Kleopatras død og andre egyptiske emner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2019

af

af

Jens Rasmussen

d. 22. juli 2019

Rigt illustreret populærhistorisk fagbog om oldtidens Egypten. Trods titlen handler bogen ikke kun om pyramiderne men også andre emner, såsom Rosettestenen, mumier og Kleopatras død. For lystlæsere og til opgaveskrivning i folkeskolens ældste klasser.

I denne bog kan man blive klogere på de nyeste teorier om hvordan pyramiderne blev opført, det egyptiske riges opståen, Kleopatras død og andre egyptiske emner. Bogen er 5 bind i serien "Historiens største gåder" fra magasinet "Historie", i samme format som magasinet både fysisk og indholdsmæssigt, bare med stift bind og 125 sider. De berørte emner behandles med mange illustrationer og en afsluttende faktaboks. Bagerst er der et register og en kort kildefortegnelse.

Velegnet både til lystlæseren som vil have "noget om det gamle Egypten" og opgaveskriveren, som skal lave en kort opgave om et af de pågældende emner. Man får ikke det kronologiske overblik, som andre fagbøger om Egypten giver, men får præsenteret den nyeste viden om udvalgte emner.

Pyramidegåder & tempelmysterierPolitikens bog om det gamle Egypten fra 2007 omhandler samme emner, men har dog en såkaldt åndsvidenskabelig tilgang til emnet. Politikens bog om det gamle Egypten står stadig som hovedværket om oldtidens Egypten på bibliotekshyldenPyramidegåder & tempelmysterier fra 2007 omhandler samme emner, men har dog en såkaldt åndsvidenskabelig tilgang til emnet. står stadig som hovedværket om oldtidens Egypten på bibliotekshylden.