Bøger / faglitteratur til børn

Pandaer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Panda-bjørne ; Her bor pandaen ; Bambus ; Dårlig lugt ; Vintertid ; Finde mage ; Unger ; Vokse op ; Renlighed ; Klatre i træer ; Legesyg ; Søvn og hvile ; Et truet dyr ; Tilbage til naturen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2014

af

af

Boy Olesen

d. 17. nov. 2014

Pandaer vækker de varmeste følelser hos mennesker, og her kommer vi hele vejen rundt om pandaen. For 7-8-årige og opefter, altså fra ca. 1.-2. kl. egner denne bog sig fortrinligt.

Illustrationerne er et mix mellem tegninger og fotos, som er ledsaget af en tekst, der fortæller om pandaens liv, fx formering, unger, lugtesans, klatreevner og føde. Der redegøres ligeledes for, at pandaen er en truet dyreart. Bogen afsluttes med en ordliste, en oversigt over hvor man kan få mere at vide og et stikordsregister.

En gedigen bog, udført i et holdbart, kvalitetsmæssigt bogudstyr. Der er anvendt en god og tydelig typografi. Sproget er velformuleret og enkelt, udtrykt i korte sætninger i små, overskuelige afsnit. Mixet mellem tegninger og fotos virker dynamisk og levende. På de relativt få sider får læseren ganske megen viden og en god oplevelse.

En anden bog der kan sammenlignes med er, Den store panda, som dog er lidt sværere.