Bøger / skønlitteratur / roman

Pigerne fra Englandsbåden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. To danske piger forsvinder sporløst fra Englandsbåden i 1985. Et foto af dem dukker op i en gammel kuffert, som journalisten Nora Sand tilfældigt køber. Hun finder ud af, at kufferten har tilhørt en seriemorder, og begynder at grave i sagen.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2015

af

af

Conni Boll Christensen

d. 25. feb. 2015

To danske piger forsvinder på Englandsbåden i 1985. Flere år senere dukker et foto af dem tilfældigt op i hænderne på journalisten Nora Sand, som er et nyt og godt bekendtskab for krimilæsere.

Nora Sand arbejder i London som korrespondent for et dansk blad. Hun køber en gammel kuffert, der skal pynte i stuen og ud falder en masse fotos af unge piger. Noras nysgerrighed er vakt, da hun opdager, at to af pigerne er danske, og at de var på vej til London, da de forsvandt på Englandsbåden. Kufferten har oveni købet tilhørt en seriemorder, der afsoner en livstidsdom. Han er dømt for at have myrdet 17 unge piger, men kun ét af ligene er fundet. Efterhånden som hun trævler sagen op, kommer også Nora i livsfare. Med til historien hører også, at en gammel beundrer fra gymnasietiden dukker op og får Noras hjerte til at banke hårdere.

Forfatteren er ligesom sin hovedperson korrespondent i London og debuterer med denne krimi, som er baseret på en virkelig historie, hun er stødt på under sit arbejde. Håndværket er i orden, personerne troværdige og plottet er spændende og med en noget overraskende slutning. Jeg læste den i ét stræk og vil gerne høre mere om Nora Sand.

Efterhånden er der mange journalister, der skriver krimier om journalister, der har bøvl med kærlighedslivet og hvis stærke retfærdighedssans ofte gør livet farligt for dem. Fx Elsebeth Egholm og Liza Marklund.


litteratursiden.dk

d. 6. maj 2015

af

af

Anne Juul Andersen

d. 6. maj 2015

Veldrejet krimidebut benytter sig dygtigt af alle genrens greb i uhyggelig historie, der er baseret på virkelige hændelser.’Pigerne fra Englandsbåden’ handler om den danske journalist Nora Sand, der k...


Jyllands-posten

d. 12. apr. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. apr. 2015


Berlingske tidende

d. 21. mar. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 21. mar. 2015


Weekendavisen

d. 20. mar. 2015

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 20. mar. 2015


Kristeligt dagblad

d. 20. mar. 2015

af

af

Mie Petersen

d. 20. mar. 2015