Bøger / faglitteratur / vejledninger

Pileflet. Bind 1 : Grundlæggende teknik


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Pilesorter ; Værktøj ; Opblødning ; Ordforklaring og gode råd ; Øje og besnøring ; Bunde ; Flette-teknikker ; Krydsflet - kimning ; Kant, hank og greb


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2016

af

af

Malene Møller Larsen

d. 29. juli 2016

Kvalitetsbøger om pileflet til dig som gerne vil prøve kræfter med fletning af kurve. "Pileflet 1" henvender sig til nybegynderen og "Pileflet 2" til den mere øvede.

Jane Enemark startede i 2001 som fletter, og har i tidens løb flettet en masse forskellige ting. Desuden underviser hun både børn og voksne, sælger varer, udvikler ideer og udgiver bøger om pileflet. Pileflet 1 giver en indsigt i grundlæggende teknik, pilesorter og værktøj mm. Bog 2 går mere i dybden med forskellige teknikker og afslutninger på pileflet. Bøgerne har mange fotos, der illustrerer hvorledes de forskellige teknikker anvendes. Til hver foto er en uddybende tekst. Bagerst register.

Pilefletning er populært, hvis man skal dømme efter det antal bøger, der er udgivet om emnet, og disse to små hobbybøger er et godt supplement. De har et fint layout og design. Bøgerne kan bruges som en form for formelsamlinger, da det er muligt at slå noget op og læse om de enkelte teknikker i et let og forståligt sprog.

Der er en del bøger om at flette, de fleste er koncentreret om naturmaterialer som fx pil. Pileflet til gavn og glædeKurve med hjørner og Kurve med hjørner viser mange modeller i forskellige sværhedsgrader. Pileflet 1 og 2 adskiller sig ved at have fokus på teknikken og viser derfor ikke mange modellerDer er en del bøger om at flette, de fleste er koncentreret om naturmaterialer som fx pil. Pileflet til gavn og glæde og viser mange modeller i forskellige sværhedsgrader. Pileflet 1 og 2 adskiller sig ved at have fokus på teknikken og viser derfor ikke mange modeller.Informationer og udgaver