Bøger / faglitteratur til børn

Pirater - du helst ikke vil møde!


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Pirater overalt ; Helte eller slyngler? ; En farefuld verden ; Kaptajn Kidd ; Svein Asleifsson ; Anne Bonny og Mary Read ; Henry Avery ; Sir Henry Morgan ; Sir Francis Drake ; Barbarossa-brødrene ; Zheng Yi Sao ; Bartholomew Roberts ; Sortskæg


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2010

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 25. jan. 2010

Bogen er for børn på 10-12 år. Den kan bruges ved mindre emneopgaver eller bare som hyggelæsning. De muntre tegninger bidrager til hyggen.

Efter en indledning om pirater til alle tider beskrives ti pirater i hvert sit dobbeltsideopslag. Det er fortrinsvis de kendte pirater fra Caribien som Sortskæg, Henry Morgan, Mary Mead og Francis Drake samt et par mindre kendte som vikingen Svein Asleifsson og kineseren Shi Xianggu. I bokse og inserater er der supplerende oplysninger. Teksten er letlæst, og alle illustrationer er tegninger med et humoristisk islæt. Et par kort og en ordliste er der også, men ingen medialiste. I samme serie De 10 farligste og med samme udformning udkom for nylig Dræberdyr.

Der udkommer en lind strøm af bøger om pirater. Nogenlunde for aldersklassen udkom i 2009 fx Sortskæg og piraterne i Caribien, Francis Drake og sørøverne i Spansk Amerika og en ny udgave af Dorling Kindersley-bogen Sørøvere. Grundigst er Piraternes dagbøger fra 2009, som er for ældre læsere.

Bogen supplerer de mange andre udgivelser om pirater, men føjer ikke nyt til emnet.