Bøger / faglitteratur

Reality-tv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Et kulturelt og et økonomisk perspektiv ; Reality-tv - genre, format, systematisering ; Reality-tv - intimitets- og følelses-tv ; Reality-tv og celebritykulturen ; Reality-tv og seerne ; Reality-tv som virkelighedsfjernsyn


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2014

af

af

Lars Ovesen

d. 19. maj 2014

Egner sig for låneren der efterspørger et lidt mere videnskabeligt blik på reality-tv. Låneren der er ude i opgaveøjemed er ligeledes meget godt hjulpet på vej.

I vore dages overflod af tv-tilbud, tager denne bog fat på en af de mere synlige af slagsen, nemlig reality-tv. Reality-tv er fællesnævner for en lang række programmer, der viser almindelige mennesker og/eller celebrities i ekstraordinære og/eller hverdagsagtige situationer. Denne bog tager fat på genren og behandler den med de lidt mere videnskabelige briller på, du finder kapitler som "Reality-tv og celebritykulturen", eller "Reality-tv og seerne". Forfatterens analyse af hele genren er meget grundig og velfunderet, og man sidder som læser med en bunke ekstra viden efter endt læsning. Slutteligt præsenterer forfatteren en længere litteraturliste, hvis der skulle være behov for yderligere litteratursøgning. Selve bogen er udgivet i soft back og indeholder intet fotomateriale.

Nu er reality-tv jo ikke sådan at komme udenom, heller ikke på bibliotekerne, så for yderligere læsning se: Den halvnøgne sandhed : Paradise Hotel og andre opskrifter på virkeligheden fra 2011.

Generelt en meget lærerig og underholdende bog, emnet på trods. Jeg anbefaler bogen, men tilråder til forsigtigt indkøb blandt de mindste biblioteker.


Cut

Nr. 106 (2014)

af

af

Siff Rytter

Nr. 106 (2014)