Bøger / faglitteratur til børn

Redskaber og teknikker


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Livet i naturen ; Forskellige slags træ ; Teknik med træ ; Brug af bark ; Grene og græs ; Fremstilling af reb ; Knob ; Sten, ben og skaller ; Teknik med ler ; Fiskeredskaber ; Vask ; Brug fornuften ; Test dine overlevelsesevner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2010

af

af

Inge Lykke

d. 14. juli 2010

For børn fra 9-12 år som kan lide at bygge huler og at lege i naturen. Den gode læser har glæde af såvel billeder og tekst og den svage læser kan få idéer via illustrationerne. Den voksne læser kan få gode idéer til "tilbage til naturen" aktiviteter sammen med børn. Selvstændig læsning.

Det er to meget globale bøger. I Sheltere føres vi rundt på hele jordkloden, hvor vi skal forsøge at bo og klare os i naturen på naturens præmisser. Hvordan bygger man huler, hytter og sheltere i al slags vejr og i mange forskellige landskaber? I Redskaber og teknikker lærer vi at bruge naturens materialer til daglige redskaber som snor, kurve, skåle, skeer, sæbe og fiskeredskaber. Bøgernes illustrationer er en blanding af farvefotos og farvetegninger. Ofte er tegningerne brugt til at underbygge forklaringerne. Meget lækkert layout. Teksten er sat i små vers hver med en stor overskrift. På nogle sider er indsat faktabokse med "En rigtig overlevelseshistorie" om mennesker, som har været på ekspeditioner i ekstreme naturområder. God ordliste, litteraturliste og stikordsregister bag i bogen.

Der findes ikke i forvejen så globale bøger om huler.

Bøgerne breder sig ud over rigtig mange naturformer, det kan være spændende at læse om. Det er ikke en håndbog, man kan bruge, når man selv drager ud i felten. Hertil er den for overfladisk, men man kan få idéer til aktiviteter, og kan selv søge flere oplysninger.