Bøger / faglitteratur

Reformationen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


For 500 år siden indledte Martin Luther reformationen. For interesserede i reformationen og dens samtid.

Indhold

Et tordenskrald og et hammerslag ; Reformationen kommer til Danmark ; Oprøret fra "udkanten" ; Reformationens motor ; Et godt samfund


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2017

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 24. apr. 2017

For 500 år siden indledte Martin Luther reformationen. For interesserede i reformationen og dens samtid.

Bo Kristian Holm, er lektor i systematisk teologi ved Aarhus Universitet, samt leder af LUMEN-center, der forsker i luthersk mentalitet. I anledningen af 500-året for Reformationen, har han udgivet nærværende kortfattede bog om reformationen. Den består af fem overordnede kapitler, hvor man hører om Martin Luthers baggrund og hvordan han startede bevægelsen som vi kender som Reformationen. Der fortælles også om da reformationen kom til Danmark og de tilstande, der var i landet på det tidspunkt. Derudover hører man lidt om hvad der igangsatte reformationen og hele tankesættet bag. Hvordan man kan se resultaterne af reformationen i dag, rundes også i bogen. I den sammenhæng kan nævnes, det med at alle skulle lære at læse - også kvinder, samt at arbejdet blev et kald. Bogen er nr. 49 i serien "Tænkepauser", der udgives af Aarhus Universitetsforlag.

Som det er kendt fra de andre bøger i serien "Tænkepauser", er bogen i et lille format og der er tale om en kort bog. Alligevel lykkes det rigtig godt for forfatteren at komme godt omkring emnet. Bogen vil fungere rigtig fint, som en introduktion til Reformationen. Sproget er letlæst.

Der udgives en del om Luther og reformationen i år, på grund af 500-året. Blandt andet Luther og Danmark i 500 år, der er dog tale om en mere dybdegående bog.


Kristeligt dagblad

d. 10. juni 2017

af

af

Carsten Mulnæs

d. 10. juni 2017