Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rejsen til månen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Barbicane er chef for kanon-klubben. Han har store og vilde planer. Han får lavet en kæmpe kanon, og med den vil han skyde en kapsel med tre mænd op til månen.

Indhold

I. Fra Jorden til Maanen : Direkte Overfart i 97 Timer og 20 Minutter ; I. Fra Jorden til Maanen : Direkte Overfart i 97 Timer og 20 MinutterII. : Omkring Maanen


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2000

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 17. mar. 2000

Bogen udsendes i serien Zoom ind klassikere og omfatter Jules Vernes romaner Rejsen til Månen og Rundt om Månen. I forhold til "originalerne" i serien Gyldendals Udødelige på 2 gange godt 200 sider er der ikke tale om en bearbejdning, men en særdeles koncentreret og kortfattet genfortælling af de to romaners highlights og kernestof. Selve genfortællingen er flot klaret af Maj Bylock, der har sproget i sin magt og formår at give denne korte version spænding og drama, og hvis ikke drengetidens romaner spøger i baghovedet, kan man få en god oplevelse i selskab med de tre vovehalse og et indblik i tanker, forestillinger og teknologi for over 100 år siden. Unge læsere kan her desuden erfare, at tilsyneladende umulige fantasier og forestillinger sagtens kan gå hen og blive virkelige en gang i fremtiden. Satsen er åben, og de sammensatte navneord er stregdelte, ligesom teksten er uden alt for mange svære ord. Illustreret med sort/hvide tegninger, der gengiver situationer og bogens gammeldags stemning. Bogen kan læses af elever fra 4./5. klasse og svage læsere senere i skoleforløbet.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2000

af

af

Søren Roth

d. 17. mar. 2000

En hel del af de gamle klassikere er efterhånden udkommet i serien Zoom ind klassiker. Nu er turen kommet til Jules Vernes Rejsen til månen, som her endelig foreligger i en letlæst udgave for børn fra omkring 9 år. Historien om Barbicane, chef for Kanon-klubben, og hans plan om at skyde en kapsel med tre mænd til månen, behøver næppe nærmere præsentation. Også i Maj Bylocks velfortalte udgave kommer de tre mænd helskindet tilbage til Jorden. Bogen er skrevet i et flydende og let læst nutidigt sprog, hvor sammensatte ord er delt. Bogen har stor og åben typografi og s/h illustrationer, som fint understreger bogens tone. Trods den omfattende forkortelse er det lykkedes at bibeholde den rette stemning og få en spændende og sammenhængende historie ud af det. Bogens omslag er som seriens øvrige bind stribet i farver med en indsat illustration.


Folkeskolen

Årg. 117, nr. 41 (2000)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 117, nr. 41 (2000)


Weekendavisen

d. 1. dec. 1972

af

af

Einar Tassing

d. 1. dec. 1972


Information

d. 22. sep. 1972

af

af

Torben Brostrøm

d. 22. sep. 1972


B.T.

d. 22. aug. 1972

af

af

E. Chr. R. Bernhardsen

d. 22. aug. 1972