Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Riddere i duel


Beskrivelse


Janus og Kim er to riddere, der begge har forelsket sig i den skønne jomfru Adele. Det kommer til duel. De to riddere bliver afbrudt, da fjenden, syv sort-elvere, dukker op. Ridderne må overgive sig til fyrstinden. Heldigvis kommer en ukendt skikkelse dem til hjælp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2010

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 8. sep. 2010

Endnu en spændende og letlæselig frilæsningsbog for rollespilsinteresserede piger og drenge fra 3. klasse. Bogen er 4. bind i serien Rollespil, men den kan sagtens læses uafhængigt af de tidligere bind.

På bogens 1. opslag bliver det velkendte persongalleri præsenteret. Indholdet foregår i og omkring live-rollespillet. Bogen ligner således de foregående bind. Omslaget viser to riddere i en farlig duel. Janus og Kim spiller to riddere. De har begge forelsket sig i den skønne jomfru Adele, som bliver spillet af Diana. Det kommer der et skænderi ud af. De to riddere bliver afbrudt i deres duel, da syv sort-elvere dukker op. Ridderne har ikke en chance og må overgive sig til fyrstinden. Heldigvis kommer en ukendt skikkelse dem til hjælp. Det viser sig at være deres jomfru Adele - iført bukser og med bue og pil. Da jomfruen proklamerer, at hun må hjem til sin forlovede, indser ridderne, at det er nytteløst at kæmpe om hende. De sidste 3 opslag i bogen er et afsnit med fakta om sort-elvere, deres sminke og våben, hvordan man duellerer og tips til smykker.

Bogen ligner de tre forrige i serien. Serien kan sammenlignes med Et farligt rollespil af Lene Faurby, som består af 4 bind i serien Dingo. Gul.

Velskrevet og letlæseligt 4. bind i serien Rollespil. Mange fra 9 år vil stå i kø for at låne bogen. Illustrationerne er pasteller, og de dominerer den lune tekst, hvor to venners kærlighed til samme jomfru bringer dem i duel.