Bøger / faglitteratur / kogebøger

Sammenskudsgildet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Indhold: Lars Hinnerskov Eriksen: Bordet Fanger : essay. Hils på gæsterne : syv kokke snakker mad, minder og fællesspisning ; Opskrifter & vin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2015

af

af

Lars Ovesen

d. 10. aug. 2015

Aah, gæsterne samles om bordet og de medbragte retter kommer frem. Sammenskudsgilde, hvad er bedre. For dem, der er glade for at trylle i køkkenet, eller "bare" mangler inspiration til den næste servering.

Enkelte og smagfulde opskrifter er nøgleordet for denne kogebog, hvor otte kokke hylder fællesmåltidet. Hils bl.a. på Anh Lê fra LêLê, Michael Museth fra Folkets Madhus eller Claus Christensen fra Restaurant Gammel Mønt. Kogebogen indledes med et tekstafsnit, hvor kokkene beskriver deres baggrund, deres forhold til mad og deres kærlighed til fællesmåltidet. Derefter kommer en række opskrifter af blandet karakter, lige fra det sydlandske over det asiatiske for at afslutte med desserter. De sidste par sider omhandler vin. Indeholder desuden en række billeder.

En lækker kogebog, der kan benyttes af alle, både den erfarne hjemmekok men også den mere uerfarne. Opskrifterne er forholdsvis nemme og kræver sjældent specielt udstyr eller ingredienser. Enkelte af opskrifterne er "krydret" med et lille tip, der også kan benyttes i andre kokkehenseender. Jeg havde stor fornøjelse af gennemlæsningen og skal da også prøve opskrifterne.

For yderligere inspiration til sammenskudsgilde, eller blot kogebøger med opskrifter, der egner sig til større forsamlinger se: KøkkenfestNår livet er en fest eller Når livet er en festFor yderligere inspiration til sammenskudsgilde, eller blot kogebøger med opskrifter, der egner sig til større forsamlinger se: Køkkenfest eller .