Guide til at få kontrol over familiens skærmforbrug, skabe bedre skærmregler og opleve mere kvalitet i familielivet. Bogen kan læses af alle, der ønsker at skabe en fælles bevidsthed omkring skærmtid i familien.
Bogen indledes med et forord, der kort opridser familiers udfordringer omkring skærmbrug. Introduktionen definerer fx digitalisering og algoritmer, og samtidig beskrives det, hvordan skærmafhængighed udvikler sig og påvirker mennesker. Bogens teoretiske del definerer den skærmsunde familie, og der er en beskrivelse af, hvordan det ikke er målet at eliminere skærmbrug, men at være bevidst om brugen. Der er en gennemgang af de negative konsekvenser ved overdrevent skærmforbrug som fx koncentrationsbesvær, angst og lavt selvværd. Alle afsnit afsluttes med spørgsmål til refleksion, som sætter læseren i gang med at tænke over konsekvenserne af eget skærmbrug. Bogens praktiske del er et fire ugers program, som familien kan følge for at få bedre skærmvaner. Der er skemaer, som bl.a. kan bruges til at afdække familiens vaner, forslag til familiens opstartsmøde og digitale leveregler. Bogen afrundes med analoge alternativer til skærmen og skærmsunde indsatser.
Bogen kan læses i sin fulde længde, men kan også bruges i forskellige dele, fx den praktiske del for sig. Den henvender sig til alle typer af familier, der ønsker at ændre deres digitale vaner.
Bedre skærmvaner hos familien behandles også i Generation skærm.