Bøger / skønlitteratur / roman

Skibet fra Isfjorden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Da Sikas gudfar omkommer i en brand, fatter hun interesse for hans forskning i Grønland under 2. verdenskrig, men andre har samme interesse, og de er villige til at gå langt for at få fat i oplysningerne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2018

af

af

Rikke Bruun

d. 22. okt. 2018

I forbindelse med gudfarens forskning i Grønland under 2. verdenskrig støder Sika på dokumenter, der tyder på, at tyskerne var mere aktive omkring Grønland, end man hidtil har troet, men Sika er ikke den eneste, der har interesse i dokumenterne. For læsere af krimier med et historisk tvist.

Da Sikas veninde i Ilulissat får stjålet bedstefarens dagbøger fra 1940'erne kort tid efter, at Sikas gudfar, som forsker i Grønland under 2. verdenskrig, omkommer i en brand, aner Sika en sammenhæng. I forbindelse med sit arbejde for Go Greenland ser hun muligheden for at præsentere et knapt så kendt stykke Grønlandshistorie, og jo dybere hun graver ned i historien og gudfarens forskning jo mere sikker bliver hun på, at tyskerne var mere tilstede med ubåde langs den grønlandske vestkyst, end man tidligere har vidst. Undervejs viser det sig dog, at en tysk forsker indenfor samme felt for nyligt har lidt en voldsom død, og Sika fornemmer hurtigt, at hun ikke den eneste, der har interesse i gudfarens forskning. Bogen er 3. bind i serien om Sika Haslund.

Med fokus på et Grønland, der under 2. verdenskrig var fuldstændig afskåret fra Danmark og Europa, får vi her en af de mere stilfærdige krimier, som dog har en højdramatisk slutning.

Der er efterhånden flere krimier, der udspiller sig på Grønland fx Pigen uden hudKold angstDen sidste olieAlting har sin pris, Kold angst, Den sidste olie og Alting har sin prisDer er efterhånden flere krimier, der udspiller sig på Grønland fx Pigen uden hud, , Den sidste olie og Alting har sin prisDer er efterhånden flere krimier, der udspiller sig på Grønland fx Pigen uden hud, Kold angst, og Alting har sin prisDer er efterhånden flere krimier, der udspiller sig på Grønland fx Pigen uden hud, Kold angst, Den sidste olie og .


Jyllands-posten

d. 9. dec. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. dec. 2018


Weekendavisen

d. 30. nov. 2018

af

af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 30. nov. 2018