Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Den dygtige Special Agent Smoky Barrett jager seriemordere for FBI, og vender tilbage på arbejde efter en traumatisk oplevelse, hvor hendes mand og barn blev dræbt. Hun kastes straks ud i en ny sag om en seriemorder, der ligesom Jack the Ripper dræber prostituerede, men som også jagter Smoky og hendes kollegaer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 13. apr. 2012

Krimilæsere, der kan klare en del vold og flere bestialske seriemord, vil blive fanget af handlingen i denne effektive krimi. Omslag og tekster formidler bogen fint.

Amerikanske Cody McFadyen er efter omtalerne af bogen højt berømmet i flere lande, og nu er den første bog om hans hovedperson Special Agent Smoky Barrett også landet i Danmark. Hun er en dybt traumatiseret og knusende dygtig agent, der jager seriemordere for FBI. I begyndelsen af bogen vender hun tilbage på arbejde, efter en galning har tortureret hende samt dræbt både hendes mand og datter. I den nye sag er en seriemorder, der kalder sig Jack Junior, på spil, og han jager Smoky Barrett som en skygge, mens han som Jack the Ripper dræber prostituerede på sin vej mod Smoky og hendes venner. Frem til det endelige opgør er der mange drabelige scener om psykopaten og hans blodige gerninger, og der spares ikke på effekterne. Samtidig er der skarpe beskrivelser af Smokys tanker. Det er en skræmmende bog om traumer og psykopati og en effektiv krimi, hvor de mange detaljer i opklaringen af de sammenhængende mord gør bogen til mere end effekter.

Der har været ret mange bøger om seriemordere på jagt efter politifolk - senest S.J. Bolton, John Verdon og Lynda La Plante. Denne lægger ikke nye alen til genren, men er drabelig effektiv og effektfuld på et højt niveau. Der er 3 bøger mere på engelsk om Smoky Barrett.

Effektiv og effektfuld krimi med et højt spændingsniveau om en seriemorder på en mission i sporene efter Jack the Ripper.


litteratursiden.dk

d. 13. sep. 2012

af

af

Helle Post

d. 13. sep. 2012

FBI-agent Smoky Barrett kæmper hårdt for at komme sig over et grimt overfald i forbindelse med hendes sidste sag. Et overfald, der gav hende mange skrammer – både fysisk og psykisk. Ikke mindst fordi ...


Weekendavisen

d. 6. juli 2012

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 6. juli 2012