Bøger / faglitteratur / rejseguides

Solskinsøen Bornholm


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Indhold: Gourmet på Bornholm ; Søde sager ; Bornholmske specialiteter ; Hvad skal vi købe med hjem? ; Aktiviteter og begivenheder ; Strandlivet ; Christiansø og Frederiksø ; Hvor skal vi sove i nat? ; Kunst og kunstnere ; Bornholm tur/retur.

Indhold

Gourmet på Bornholm ; Søde sager ; Bornholmske specialiteter ; Hvad skal vi købe med hjem? ; Aktiviteter og begivenheder ; Strandlivet ; Christiansø og Frederiksø ; Hvor skal vi sove i nat? ; Kunst og kunstnere ; Bornholm tur/retur


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2010

af

af

Søren Møller

d. 15. apr. 2010

En billedbog for voksne med korte tekster om Bornholm.

Forfatteren har også fotograferet bogens flotte farvebilleder af bornholmske landskaber, bypartier, mennesker, hoteller, restauranter, gallerier, kunsthåndværksteder m.m. Bogens 9 hovedkapitler behandler spisesteder på øen, søde sager, andre spiselige specialiteter, ting som turisten kan købe med hjem, aktiviteter, strandliv, Christiansø, overnatning og kunst. Undervejs omtales en række konkrete steder, som forfatteren personligt har oplevet og kan anbefale. Hun har bl.a. søgt at synliggøre en række mindre kendte steder. Alle billeder er fotograferet om sommeren og viser øen i det vejr og fra de sider, som mange turister også foretrækker at se den. Stilen både i skrift og illustrering minder om artikler i nogle af ugebladene og livsstilsmagasinerne, især for kvinder, med lækre billeder og en let causerende tekst.

Der findes allerede en række af bøger om Bornholm. De fleste har en mere allround guide-funktion med væsentlig flere oplysninger. Fra 2009 alene kan nævnes: Benny Gensbøl: Bornholm - en naturguide, Søren Olsen: Oplev Bornholm, Kristoffer Holm Pedersen: Turen går til Bornholm Bornholm, Bornholm, Bornholm. Herværende bog er i en genre, som kan fungere som supplement til de mere brede guides og som kan være en turist-souvenir, som turisten kan tage med sig hjem efter turen eller låne på biblioteket og hygge sig med om vinteren.

En smuk billedbog for voksne med korte tekster om Bornholm i sommervejr.