Bøger / faglitteratur

Spiseforstyrrelser og livsappetit


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Indhold: De tre spiseforstyrrelser : en beskrivelse ; De tre spiseforstyrrelser : diagnoser og forekomst ; Set med andre øjne ; Et forsøg på at forstå : spiseforstyrrelsen som kulturkritik ; Forholdet til mad : mad og liv - mad er liv ; En udviklingspsykologisk indfaldsvinkel : den kropsdynamiske udviklingsmodel ; Udviklingsfaserne og spiseforstyrrelser ; Behandling : mine overvejelser og erfaringer ; Mødet med behandlingsverdenen ; Hvad kunne der gøres?

Indhold

De tre spiseforstyrrelser : en beskrivelse ; De tre spiseforstyrrelser : diagnoser og forekomst ; Set med andre øjne ; Et forsøg på at forstå : spiseforstyrrelsen som kulturkritik ; Forholdet til mad : mad og liv - mad er liv ; En udviklingspsykologisk indfaldsvinkel : den kropsdynamiske udviklingsmodel ; Udviklingsfaserne og spiseforstyrrelser ; Behandling : mine overvejelser og erfaringer ; Mødet med behandlingsverdenen ; Hvad kunne der gøres?


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 1996

af

af

Lis Pedersen

d. 4. okt. 1996

Lettilgængelige bøger om spiseforstyrrelser, har vi endnu ikke for mange af, og når det er en så gennemarbejdet bog, der for pårørende kan få karakter af en håndbog i emnet, er det glædeligt. Tove Hvid har i over 10 år - siden hendes datter fik anoreksi - arbejdet med spiseforstyrrelser, både teoretisk og som terapeut. Hun har bl.a udgivet Kroppens fortællinger, 1990 og Kroppens fortællinger i billeder, 1992. I Spiseforstyrrelser og livsappetit anvender hun denne teoretiske ramme til at beskrive, hvad det er, der sker for anorektikeren, bulimisten og overspiseren. De 3 former for spiseforstyrrelser beskrives og adskilles, forholdet til maden og livsappetitten, de udviklingspsykologiske teorier og deres anvendelse i praksis, og endelig forslag til hvordan man måske kan bremse væksten af disse forstyrrelser. Til sidst er der kilder, let tilgængelig litteratur og adresser. Hvid bruger erfaringer og udtryk hentet fra sin egen klinik for at fremme forståelsen og hun bruger bogen igennem et sprog, som vil være tilgængeligt for langt de fleste, uden at sagligheden og informationsværdien falder.


Jyllands-posten

d. 17. okt. 1996

af

af

jmc

d. 17. okt. 1996


Folkeskolen

Årg. 114, nr. 1/2 (1997)

af

af

Ole-Peter Petersen

Årg. 114, nr. 1/2 (1997)


Ergoterapeuten

Årg. 58, nr. 8 (1997)

af

af

Karen Langkjær

Årg. 58, nr. 8 (1997)