Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelsernes hemmelighed


Beskrivelse


Da pigen Ida flytter med sine forældre ind i det mystiske og hjemsøgte hus, skriver hun dagbog, som Sissel læser. Sissel og hendes bror har været ude for noget ondt, men hvad har den gamle, sære frøken Dyrholm med det at gøre? Spøgelser som Sissel og Jeppe plejer man da ikke at kunne se med det blotte øje?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2008

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 25. apr. 2008

Det er en god og solid gyser, for gode læsere fra 11 år, nok især piger. Velegnet til frilæsning på mellemtrinnet i skolen, da det er et godt velkonstrueret og veldisponeret bidrag i genren.

Forfatter kendes for en række gysere, senest Hun kom fra dybet, 2007, som også var en spøgelseshistorie. Spøgelset Sissel er jeg-fortæller, og der er citater fra Idas dagbog. Det er den onde historie om, hvordan den selvoptagede Frøken Dyrholm spærrer børene inde, fordi hun er træt af deres larm. Da hun straks efter bliver syg og er indlagt på hospitalet i længere tid, er børnene døde, da hun vender tilbage. Børnene er som Ida, barn af opsynsmænd. Sproget fungerer, spændingskurven er veldisponeret, og når historiens sammenhæng er afsløret, er der ikke så meget mere at komme efter. Fin forside, og kryptisk bagsidetekst afslører lige nøjagtig nok.

Denne er i familie med bøger af Stine i serien Spøgelser på spil, men personernes relation og udvikling er bedre og dybere, til gengæld er bogen ikke det uhyggeligste, og dens skiftende fortællesynsvinkler vil også udfordre nogen, men det fungerer rigtig godt i denne historie.

En vellykket og god gyser, der både vil underholde, men også give læserne i målgruppen, piger 11-13 år lidt at tænke over, og fremfor alt identificerbare personer i historien, der også handler om uheldige omstændigheder og om det at engagere sig, når nogen har brug for hjælp. I dette tilfælde er det et spøgelse, der ligner hovedpersonen meget på alle måder.Informationer og udgaver