Bøger / faglitteratur til børn

Sten & mineraler - og andre skatte fra naturen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2017

af

af

Karsten Boll

d. 23. nov. 2017

I denne bog finder du spændende viden om verdens mest kostbare genstande - fra mineraler og ædelstene til skaller og fossiler. Hvordan dannes krystaller? Som bladrebog fra 9 år. Selvlæsning fra 11 år og opefter.

Efter en kort optakt med grundlæggende beskrivelse af jordens klipper og deres kredsløb er bogen inddelt i 4 hovedafsnit - bjergarter, mineraler og ædelsten, fossiler og til sidst skaller. Afsnittet om mineraler og ædelsten fylder ca. halvdelen af bogen. Hvert opslag har en brødtekst, som fortæller noget generelt om indholdet på siden. Dertil kommer faktabokse, som indeholder eksakte beskrivelser af, hvad man ser på det/de billeder, der er på siden. Der er også små forklarende fotos fra steder, hvor man kan finde det viste. Desuden er der i kapitlet med mineraler og ædelstene eksempler på slebne stene og deres anvendelse. Forrest er der indholdsfortegnelse og bagest er der ordliste med forklaringer og stikordsregister.

Bogen er krydret med flotte fotos på hvert opslag - og teksten har mange oplysninger, som passer til billederne.

Sten & mineralerMineralernes verden og Mineralernes verden er to andre gode bud på bøger om sten og mineraler. Denne bog medtager dog også informationer om fossiler og skallerSten & mineraler og er to andre gode bud på bøger om sten og mineraler. Denne bog medtager dog også informationer om fossiler og skaller.Informationer og udgaver