Bøger / faglitteratur / øvelser

Stilladseret skrivning i indskolingen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Allerede fra skolestart skal børn lære at skrive, og det skal de have hjælp til. I denne bog får læreren mere end 30 skriveaktiviteter serveret, og de kan anvendes direkte i undervisningen. For lærerstuderende og lærere i indskolingen.

Indhold

Indholdsfortegnelse: Wauww - hun kan skrive! ; Hvad vil denne bog give dig som læser? ; Hvad siger forskningen om skriveudvikling og skriveundervisning? ; Planlægning af skriveaktiviteter ; Bogstavkundskab - Efteråret 0. klasse (Bogstavindlæring ; Bogstavskrivning) ; Skriveaktiviteter - Efteråret 0. klasse (Avisleg ; Skrivning af en fælles tekst ; Beskriv en superhelt ; Beskriv hverdagsrutiner ; Brev til børnehaven ; Julekort og julelister) ; Skriveaktiviteter - Foråret 0. klasse (Billedbøger som støtte og inspiration til skrivning ; Hundrededagstekst ; Forsøg med vand og kulde; Beskriv et stykke legetøj ; Skriv videre på andres fortællinger ; Efterlysning ; Planlæg en fortælling ; Opskrift på heksegryde ; Brev til en skolestarter) ; Skriveaktiviteter - Efteråret 1. klasse (Sommerminder ; Forsøg med tøj, som tørrer ; Genkend fortællingselementer ; Genkend fortællingers opbygning ; Planlæg og skriv en fortælling ; En skummel fortælling ; Instruktion til en barnepige ; Fagtekst om rensdyr ; Ansøgning til julemanden) ; Skriveaktiviteter - Foråret 1. klasse (Argumenter for noget, du mener eller ønsker ; Skriv for at overbevise ; Skriv for at reflektere over udvikling og mestring ; Forestille dig selv som voksen ; Beskriv et sted ved brug af sanserne ; Fagtekst om dyr ; Byt nogle fortællingselementer ud for at skabe en ny fortælling ; Anvend fortællingskompetence i egen tekst ; Skriv for at reflektere over egen skriveudvikling) ; Vurdering af elevtekster


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2021

af

af

Mette F. F. Dyreborg

d. 10. dec. 2021

Allerede fra skolestart skal børn lære at skrive, og det skal de have hjælp til. I denne bog får læreren mere end 30 skriveaktiviteter serveret, og de kan anvendes direkte i undervisningen. For lærerstuderende og lærere i indskolingen.

Til bogens skriveaktiviteter er der tilhørende kopiark og beskrivelser af skriveprocesserne, så læreren bliver i stand til at stilladsere skriveprocessen med henblik på at bidrage til det skrivende fællesskab uanset forudsætninger. Bogen rummer tilmed et vurderingsværktøj, der gør det muligt at vurdere elevernes tekster ud fra 40 autentiske tekster skrevet af danske elever i 0.-2. klasse. Sidst, men ikke mindst indeholder bogen den nyeste forskning om børns skriveudvikling og skriveundervisning. Bogen er 3. bog i serien "Smart start", hvor de øvrige er Guided reading i indskolingenMærk sproget : en håndbog og Mærk sproget : skriv og læs!Til bogens skriveaktiviteter er der tilhørende kopiark og beskrivelser af skriveprocesserne, så læreren bliver i stand til at stilladsere skriveprocessen med henblik på at bidrage til det skrivende fællesskab uanset forudsætninger. Bogen rummer tilmed et vurderingsværktøj, der gør det muligt at vurdere elevernes tekster ud fra 40 autentiske tekster skrevet af danske elever i 0.-2. klasse. Sidst, men ikke mindst indeholder bogen den nyeste forskning om børns skriveudvikling og skriveundervisning. Bogen er 3. bog i serien "Smart start", hvor de øvrige er Guided reading i indskolingen : en håndbog og : skriv og læs!.

En fantastisk flot og anvendelig bog for indskolingslæreren. En af bogens store styrker er alle aktiviteterne, der kan anvendes direkte i undervisningen. Det gør det nemt omsætteligt og brugbart for læreren. Bogen er tillige rigt illustreret med de mest farverige kopiark og skønneste børnetekster.

Lignende bøger er: Læsning og skrivning i indskolingenSkrivelyst i fagene : en differentieret praksis og Skrivelyst i fageneLignende bøger er: Læsning og skrivning i indskolingen : en differentieret praksis og .


Læsepædagogen

Årg. 70, nr. 2 (2022)

af

af

Anne Skovmark

Årg. 70, nr. 2 (2022)