Bøger / faglitteratur til børn

Storme og tornadoer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om de forskellige storme og medfølgende hagl og torden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2013

af

af

Inge Lykke

d. 20. aug. 2013

Til børn fra 8 til 12 år. Til frilæsning og emnearbejde. De yngste årgange kan få meget ud af at kigge billeder.

I bogen forklares mange vejrsystemer. Der fortælles først hvordan skyer, vinde, sne og hagl dannes. Derefter en beskrivelse af, hvordan skyer kan blive elektriske, og der opstår lyn. Hvirvelvinde, orkaner og tørre storme raser derefter hen over siderne og til slut et opslag om vejrsatellitter ude i rummet, som sender besked til computere på Jorden, så folk kan blive advaret og søge væk fra uvejret. Illustrationerne er som altid i denne serie meget medfortællende. Små farvede tegninger som visualiserer teksten og store helsides farvefotografier. Teksten er sat med store typer.

Af andre bøger om vejret findes Vejr i serien De små fagbøger, Vejr i serien Faktisk og Vejret i serien Små fakta. Den nye titel overlapper lidt indholdet i disse bøger, men supplerer og udbygger også emnet.

Bogen tager fat i et emne, som ikke er helt let at forstå, men seriens sædvanlige pædagogiske layout med små billeder og tilhørende tekst gør emnet forståeligt for såvel stor som lille. Flot og indbydende layout.