Bøger / faglitteratur / vejledninger

Stresshåndtering i praksis


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Vejledning til hvordan man kan håndtere og reducere stress. Med tests og anvisninger til, hvordan ledelsen og den enkelte medarbejder kan identificere vilkår, der udløser stress.

Indhold

Hvad er stress? (Definition ; Stress er ikke en sygdom ; Travlhed eller stress? ; Hvad sker der når man bliver stresset? ; Signaler på stress) ; Stress på arbejdspladsen (Stresshåndtering på arbejdspladsen) ; Stresshåndtering (10 gode råd til individuel stresshåndtering ; 5 råd til arbejdspladsen) ; Mit liv som robot (Mit liv som robot ; Psykologens kommentarer) ; Tests


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Jette Landberg

2006

Denne lille, nyttige bog er udgivet af Psykiatrifonden som et supplement til Stressbogen, der udkommer samtidig. Her får vi en praktisk, konkret og kortfattet vejledning i at håndtere og forebygge stress på arbejdspladsen. Efter en kort og præcis definition på stress, hvad signaler på stress er, og hvilke følger der er almindelige som fx depression. Bogen sigter mod problemer med arbejdsrelateret stress, og den henvender sig både til ledelsen, tillidsrepræsentanter og den enkelte medarbejder. Den giver 10 klare råd om, hvad man selv kan gøre for at undgå at arbejdet bliver uoverskueligt, bl.a. ved strukturering af dagens opgaver, planlægning, justering dagen igennem og ved kun at gøre en ting ad gangen, hvilket jo er et rigtig godt råd, som er meget svært at følge. De 10 personlige råd efterfølges af 5 råd til ledelsen og arbejdspladsen om, hvordan man undgår, at især perfektionistiske medarbejdere bliver stressede. Til slut et par skemaer, hvor man kan teste sit stressniveau. Bogen understreger ledelsens medansvar for at prioritere medarbejdernes arbejdsopgaver God og overskuelig læsning for ledere og medarbejdere.