Bøger / faglitteratur / kogebøger

Supersund mormormad


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Opskrifter på mormormad i en sundere og slankende udgave. Med tips og kalorieberegning til de enkelte opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2013

af

af

Birgit Sloth

d. 28. maj 2013

Kogebogen henvender sig til mennesker, der ønsker at slanke sig. Den er en del af rækken med titelbegyndelsen "Supersund" fra De danske Vægtkonsulenter. Mormormad er traditionelle danske retter, og det er svært at efterligne smagen, når smør og sukker skal erstattes af plantemargarine og sødemiddel. Man må derfor være indstillet på, at efterligningen er vigtigere end smagsoplevelsen. Det giver ikke mening, som der foreslås i bogen, at bruge bogens opskrifter, hvis man kun ønsker en sundere livsstil.

Helle Kleist har lavet en lang række kogebøger, ofte sammen med Inge Kauffeldt og for De danske Vægtkonsulenter. Bogen har et afsnit om at ændre vaner og blive "slank for altid", men det fortæller ikke noget om DDV's koncept, som man skal have kendskab til, for at kunne få det fulde udbytte af bogen. Der er opskrifter på frokostretter, aftensmad og desserter samt basisopskrifter. Opskrifterne er tilsyneladende klare, men problemerne opstår, når man skal stege en paneret rødspætte i 5g plantemargarine eller bruge et drys sødemiddel til en portion rabarber.

Mormormad i sundere udgaver kan også findes i Sund base fra FADL, Mormormad fra Diabetesforeningen og til dels også i Deluxe, hvor Helle Kleist bevidst arbejder uden brug af sukker og kunstige sødemidler.

Der findes gode opskrifter i denne kogebog, men resultatet minder for ofte om erstatning for den traditionelle ret.