Bøger / faglitteratur / kogebøger

Svinkløv badehotel - og maden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2010

af

af

Lene Kristiansen

d. 4. maj 2010

Fantastisk flot og indbydende bog for alle der har været, skal eller gerne vil besøge Svinkløv Badehotel. Om historien og hotellet i dag, omgivelserne og ikke mindst maden i en og samme bog.

Holdet bag er næsten det samme som i Svinkløv Badehotel fra 2008, og indholdet med enkle revideringer ligeså - lige bortset fra de sidste 110 sider! Svinkløv har fået ny køkkenchef, og det er den væsentligste årsag til, at vi allerede har en ny udgave af bogen. Navnet er Kenneth Hansen, årets kok i Danmark 2009 og Nordens bedste i 2010. Enkelte retter hører til traditionerne: den stegte rødspætte, fiskefrikadellerne og valnøddelagkagen, og der er naturligt nok stadig mange fiskeretter. Men ellers fremhæver KH sæsonens bedste råvarer og ærlig mad med smag, farve og konsistens som de vigtigste grundelementer i sit køkken. Anretningerne, som virkelig kommer til deres ret i store, delikate fotos, er små kunstværker med blomster og grønt, og hver tallerken fortæller sin historie. I køkkenet bruges de sidste tilberedningsmetoder, men i bogen præsenteres opskrifterne, så andre også kan være med. Men, der kræves både erfaring og stort talent, hvis resultaterne skal i nærheden af chefens.

Knapt halvdelen af bogen er en let revideret udgave af Svinkløv Badehotel : velkommen i yderste klitrække, 2008 - maden er ny!.

At omsætte Svinkløv til bog burde være en umulig opgave, men det er lykkedes her. Pragtfuld bog om et fantastisk sted og som tidligere med mad i særklasse. Nu med ny køkkenchef.