Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Tabu - er også en bivirkning : psykisk syge fortæller


Beskrivelse


12 livsfortællinger, der beskriver hvor svært og ensomt det kan være at være psykisk syg. Bl.a. om at føle sig magtesløse, om medicin og bivirkninger, om selvmordsforsøg og utallige indlæggelser. Men også om ressourcer, styrke og mod.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 13. dec. 2011

Bogen er nok mest til dem, der har lyst til at læse fortællinger fra psykisk syge, hvor de beskriver deres oplevelse af deres sygdom og behandlingsforløb. Den kan også bruges til at skrive opgave om stigmatisering af psykisk syge. Niveauet er nok 9.-10. klasse/1. g. Den kan sikkert også bruges af andre, der i deres arbejde har kontakt med psykisk syge, men ikke kender til, hvordan de kan have det.

Bogen indeholder 12 livsberetninger og betragtninger, skrevet af mennesker, der har været eller er i kontakt med psykiatrien. Det er faktisk trist at læse denne bog, men godt at den er skrevet. Det er psykisk sårbare, som skriver deres erindringer om at føle sig magtesløse, om medicin og bivirkninger, om selvmordsforsøg og utallige indlæggelser. Det er beskrivelser af mennesker, som skærer i sig selv, som lever i svære depressioner og får elektrochok. Men det er også mennesker med mange ressourcer, styrke og mod. Bogen igennem er det så tydeligt, at de psykisk syge også har brug for sikkerhed, omsorg, tæthed og tryghed. Bogen giver et nuanceret billede af psykiatrien, og hvordan mange læger og plejepersonale i stort omfang tænker i diagnoser fremfor mennesker. Titlen på bogen Tabu - er også en bivirkning er meget rammende.

Dømt på forhånd : om stigmatisering af mennesker med psykisk sygdom, 2011 fra Psykiatrifonden og den personlige beretning De sårbare, 2010.

En bog med 12 livsfortællinger, der beskriver hvor svært og ensomt det kan være at være psykisk syg.Informationer og udgaver