En god bog, der pointerer vigtigheden af, at de pædagogiske miljøer for børn og unge er optimale for at skabe læring og trivsel for alle. For dem der arbejder med 0-18-års-området og til studerende indenfor det pædagogiske felt.
Formålet er at skabe debat, videndeling og ideer til, hvordan vi får et større fokus på de fysiske læringsmiljøer fx inventarets placering, hvordan der understøttes visuelt, og hvordan vi koder rummet og skaber overblik. Bogen er inspireret af "Pædagogikkens 10 H'er" der består af hv-spørgsmål fx hvad, hvorfor og hvordan - og er inddelt i tre dele: 1. del beskriver bogens teoretiske og værdimæssige fundament - fx nævnes de tre hovedmodeller i Nest. 2. del præsenterer seks cases med professionelle, der fortæller hvordan de har gjort i praksis - fx Vicki, der er leder af en mindre daginstitution og gerne vil ændre på de fysiske rammer. 3. del zoomer ind på brugen af de fysiske rammer som en konkret understøttelse af den pædagogiske intention.
En rigtig god, velskrevet og overskuelig bog, der er veltilrettelagt med gode kapitel- og afsnitsinddelinger, hvilket gør den meget velegnet til debat og samtale i personalegruppen. Bogens teoretiske grundlag og de konkrete eksempler spiller rigtig godt sammen.
Bogen kan relateres til Rum og læring for de mindsteBære- og væredygtige rum i skolen og Bære- og væredygtige rum i skolen, der begge har fokus på det fysiske rums betydning for de 0-18-årigeBogen kan relateres til Rum og læring for de mindste og , der begge har fokus på det fysiske rums betydning for de 0-18-årige.