Bøger / faglitteratur

Tag ansvar


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Aktivisme på kanten af loven / Sigrid Lauenborg Dahl & Mads Philipsen. Edicio dela Torre: At lære af livet, for livet, gennem livet. Ingrid Frederiksen: Med troen som afsæt. Nana Gerstrøm Alsted: Bæredygtig dannelse er træls og bøvlet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 21. nov. 2019

3 ud af 11 små pamfletter om højskolernes kendetegn og værdier udgivet i anledning af deres 175 års jubilæum. For folk med interesse for højskolerne og deres værdigrundlag.

Fællessang, livslang læring og det at tage ansvar er emner for nummer 3-5 af en ny serie, "Højskolens 10 bud". De omhandler hvert et tema, der er et element i højskolernes idehistorie. De er alle opbygget af en hovedtekst om temaet skrevet af en forfatter, der indkredser emnet. Den efterfølges af 4 korte kapitler fra praksis af skribenter, der hver har en tilknytning til højskolen i dag, og som fortæller om, hvordan der arbejdes med det konkrete tema i nutidens højskoler. Bogen er trykt tête-beche, så samme tekst kan læses på engelsk, hvis man vender den om og starter fra bogens "bagside".

Man kommer uvilkårligt til at tænke på serien "Tænkepauser", når man ser bøgerne og den planlagte serie på 11 bind. Den har dog ikke samme lethed og overblik over temaet. Både det indledende afsnit og de fire konkrete eksempler fra praksis virker indforståede fra højskoleverdenen, så temaet bliver aldrig rigtig interessant for lægmand. Også layout og forside bevirker, at det er en serie, der ikke vil nå ud over højskolernes egen rampe trods temaernes relevans.

Formen leder tanken hen på serien "100 danmarkshistorier" og serien "Tænkepauser". Udover det indledende bind Strejftog i højskolernes idéhistorieLær af lystBliv dig selv, er der udkommet 2 bind Lær af lyst og Bliv dig selvFormen leder tanken hen på serien "100 danmarkshistorier" og serien "Tænkepauser". Udover det indledende bind Strejftog i højskolernes idéhistorie, er der udkommet 2 bind og Bliv dig selvFormen leder tanken hen på serien "100 danmarkshistorier" og serien "Tænkepauser". Udover det indledende bind Strejftog i højskolernes idéhistorie, er der udkommet 2 bind Lær af lyst og .