Bøger / faglitteratur til børn

Taita - barn i det gamle Egypten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om drengen Taitas hverdagsliv i det gamle Egypten for flere tusinde år siden.

Indhold

Velkommen til det gamle Egypten ; På besøg i hjemmet ; Tøj og mode ; Leg og fritid ; Faraoen ; Hverdagen ; I skole ; Mumier ; Pyramiderne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2018

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 29. nov. 2018

Fire spændende faktabøger om dagligdagen i forskellige tidsperioder i forskellige kulturer. For børn i 9-12-årsalderen, til emnearbejde i skolen eller til lystlæsning derhjemme.

I disse bøger følger vi dagligdagen for fire børn, der vokser op i forskellige kulturer i hver deres tidsperiode. Erik viser rundt i sin landsby i Skandinaviens vikingetid for 1200 år siden, mens Dazhu fortæller om sin tilværelse i Kina for omkring 2200 år siden. 300 år tidligere kan vi møde Odysseus, der er søn af en rig familie i det antikke Grækenland, hvorfra demokratiet udsprang. Taita tager os med på opdagelse i det gamle Egypten, hvor man for 4500 år siden byggede pyramider og blev regeret af en farao. Hvert opslag har sit eget tema og vi kan blandt andet læse om datidens påklædning, leg og fritid, om hvordan almindelige mennesker boede, hvad de spiste og hvilke guder de tilbad. Illustrationerne byder på tegninger af både mennesker, bygninger, små tableauer og arkæologiske fund fra tiden. Forfatteren er italiensk og har selv illustreret. Bøgerne er uden indholdsfortegnelse og register.

Fine, grundige og gennemarbejdede faktabøger, der beskriver de forskellige tidsperioder bredt. De flotte og illustrative stregtegninger er spredt over hele opslaget og giver bogen et livligt udtryk.

Der er flere gode børnefagbøger, hvor man kan læse om gamle dage i forskellige kulturer, fx Hos ægypterneEt vikingeliv og Et vikingelivDer er flere gode børnefagbøger, hvor man kan læse om gamle dage i forskellige kulturer, fx Hos ægypterne og .