Bøger / skønlitteratur / roman

Tempelridderen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Arn vinder stor hæder som tempelridder i Det Hellige Land, selvom ridderne taber Jerusalem. Efter 20 år begynder hjemturen til Cecilia, der har kæmpet sin egen kamp bag klostermurene.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 1999

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 6. okt. 1999

Guillou fortsætter sin historiske romanserie fra dengang, hvor rigtige mænd bar panser, plade og var ridderlige. Bind 2 krydsklipper kapitelvis mellem Det Hellige Land, hvor Arn går bod som tempelridder, og Gudhem Kloster i Götaland, hvor kæresten Cecilia udholder klosterlivets pinsler. I Norden foregår et historisk magtspil, og i Det Hellige Land trækker det op til det endelige opgør mellem de kristne og muslimmer. Arn redder sarascenernes navnkundige hersker Saladins liv, og deres venskab på trods af skel er handlingens fikspunkt. Tempelridderne taber Jerusalem, trods kampråbet "Deus vult" (Gud vil det), og efter et spændende spændende klimaks med bipersoner som Richard Løvehjerte og selveste Ivanhoe, kan Arn efter de 20 års bod starte rejsen hjem til Cecilia, Götaland , og sønnen Magnus han ikke kender. Det er en fremragende historisk romanserie, hvor Guillou giver et autentisk middelalderbillde, en fascinerende indsigt i Tempelriddernes liv, og samtidig en historisk og tankevækkende kommentar til en aktuelt debat om kultursammenstød mellem muslim og kristen. Jeg glæder mig til at læse videre om Arn i næste bind.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. juni 2008

Den historiske serie om Arn trækker stadig læsere, og denne nye flotte illustrerede udgave giver sikkert mange lyst til også at genlæse. Måske vil den fortsatte filmatisering, med film nr. 2 i 2008, også forøge interessen.

Den illustrerede udgave af seriens første bog Vejen til Jerusalem kom i 2005. Her følger så bind 2 og 3, Tempelridderen og Riget ved vejens ende i ligeså flotte udgaver. Det er simpelthen en ekstra stor læseroplevelse af få sat billeder på den middelalderverden serien levendegør så fremragende. I Tempelridderen krydsklipper handlingen mellem Arns dynamiske bodsgang som super-ridder i Jerusalem og hans elskede Cecilias brutale ensomme klosterliv i Västra Götaland. Efter 20 år starter han så rejsen hjemad. I bind 3 Riget ved vejens ende vender Arn i 1192 så hjem til et Sverige som endnu ikke er samlet, og hvor den daværende stormagt Danmark har udviklet et farligt krigsvåben i sin nyskabte rytterhær Kan Arn de Gothia finde sin plads i sit hjemland og er der brug for den viden og erfaring han har fået i Det Hellige Land? Samlet set er Guillous pragtserie både elementært underholdende og spændende, men den synes samtidig at rumme et aktuelt budskab om som Arn at favne det fremmede og vise andre folkeslag og religioner tolerance og respekt.

Ideen med at illustrere Arn-serien fungerer rigtigt godt, og kendes nyligt fx også fra Dan Browns bøger.

Illustrationer føjer en ekstra og berigende dimension til læsningen.


litteratursiden.dk

d. 1. jan. 2000

af

af

Michael Høyer-Nielsen

d. 1. jan. 2000

"Tempelridderen" er andet bind af Guillous middelaldertrilogi. I slutningen af "Vejen til Jerusalem" bliver Arn dømt til 20 års tjeneste som kriger i det hellige land, mens hans elskede Cecilia bliver...


Aktuelt

d. 21. okt. 1999

af

af

Pernille Bramming

d. 21. okt. 1999


Jyllands-posten

d. 21. okt. 1999

af

af

Preben Meulengracht

d. 21. okt. 1999


Politiken

d. 21. okt. 1999

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. okt. 1999


Berlingske tidende

d. 21. okt. 1999

af

af

Jakob Levinsen

d. 21. okt. 1999


Kristeligt dagblad

d. 21. okt. 1999

af

af

Birgitte Larsen

d. 21. okt. 1999


Præsteforeningens blad

Årg. 90, nr. 21 (2000)

af

af

Henriette Bacher Lind

Årg. 90, nr. 21 (2000)


Weekendavisen

d. 22. okt. 1999

af

af

Bo Bjørnvig

d. 22. okt. 1999