Bøger / skønlitteratur / roman

Terrakottahunden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kriminalroman med den sicilianske kriminalkommissær Salvo Montalbano, der efterforsker en gammel sag om et ungt par, der findes mumificerede i en klippehule.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2003

af

af

Helle Winther Olsen

d. 14. apr. 2003

Den sicilianske kriminalinspektør Montalbano (og ja: han nyder også bøgerne om sin spanske navnebror Montalban) er en charmerende, gammeldags enspænder som egentlig kun bliver hylet ud af det i to typer situationer: pressekonferencer og når elskerinden vil giftes. Selv om historierne foregår på Sicilien med korruption og en mafia der trækker i alle tråde, er bøgerne forbavsende ublodige. De oser af lokalkolorit og er befolket med originaler der stimulerer læserens nysgerrighed overfor denne lokalitet der rummer så meget mere end mafiaen. Montalbano har ellers nok at se til i denne bog, der lægger ud med at en mafiaboss hjælper ham på sporet af en stor sag, hvilket medfører dels trussel om forfremmelse, dels trusler på livet. Dernæst et mærkeligt røveri mod et supermarked, en gammel carabinieris belejlige død og sandelig om ikke kæresten også stiller krav. Og oven i dette støder han ind i en gammel mordsag ved fundet af ligene af et elskende par i en grotte, bevogtet af en stor terrakottahund. Godt hjulpet på vej af sin næse for hvor den gode historie ligger samt sin tæft for ukonventionelle arbejdsmetoder, finder han faktisk en løsning på det meste. Fin stemningskrimi der dufter dejligt af Sicilien, skøn kogekunst og svedne grin.


litteratursiden.dk

d. 27. okt. 2003

af

d. 27. okt. 2003

Andrea Camilleri debuterede i en sen alder i 1994 med "Vandets form" (dansk oversættelse 2001). Forfatteren er blevet en af Italiens største bestsellerforfattere, især på grund af denne serie på fem b...


Berlingske tidende

d. 26. apr. 2003

af

af

John Pedersen

d. 26. apr. 2003


Weekendavisen

d. 2. maj 2003

af

af

Lars Bonnevie

d. 2. maj 2003